TikTok este o aplicație care a ajuns populară într-o perioadă foarte scurtă. În toamna anului 2019, autoritățile americane au ajuns la concluzia că aplicația prezintă riscuri serioase și au luat în considerare să o blocheze. Însă, această decizie încă nu a fost pusă în practică. Astfel, TikTok-ul continuă să fie o platformă foarte periculoasă, în special pentru adolescenți. Provocările de pe TikTok pot aduce chiar și decese. Un astfel de caz a avut loc marți, în localitatea Bistrița, România.

Un adolescent cu vârsta de 14 ani din Bistrița a fost găsit spânzurat în casă, în cursul după-amiezii de marți. Băiatul ar fi acceptat o provocare de pe platforma TikTok.

Victima era un elev cu rezultate excelente la școală, mai mult decât atât, îl putem numi și un bun campion la dansul sportiv. Copilul era singur la părinți. Tragedia s-a petrecut marţi, iar Inspectoratul Şcolar Judeţean din Bistrița a fost informat miercuri dimineaţă de către conducerea școlii.

„Din păcate, am aflat şi noi în această dimineaţă. Din ce informaţii avem de la conducerea şcolii, se pare că a fost un gest nefericit care s-a petrecut în casă, după ce elevul a ajuns de la şcoală. Sunt speculaţii, însă una care se repetă cel mai des – acum o spun, că poate cumva tragem un semnal de alarmă – băiatul ar fi încercat să răspundă unei provocări lansate pe TikTok”, a declarat Aurelia Dan pentru Agerpres.

Copilul era o persoană veselă și nimic din comportamentul lui nu a indicat că ar avea probleme.

„Presupunerea tuturor este că dintr-un act de teribilism, probabil, a încercat să răspundă provocării respective”, a mai spus inspectorul şcolar general. În urma incidentului, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud a anunţat că a fost deschis dosar penal pentru ucidere din culpă.

Sursa: click.ro 

Distribuie articolul: