Într-un interviu pentru Libertatea, lidera opoziției din Belarus: „O alianță între noi ar însemna o lovitură pentru Putin”. Svetlana Tihanovskaia spune că războiul din Ucraina a dus la unirea poporului belarus în sprijinul Kievului. Lidera opoziției, aflată în exil, explică pentru presa din România, Libertatea, de ce crede că Zelenski evită să-l provoace pe Lukașenko, în timp ce acesta din urmă se teme atât de Putin, cât și de reacția propriilor militari. Săptămâna viitoare, Tihanovskaia va merge în România.

„Încă nu avem o legătură apropiată cu președintele Zelenski”, recunoaște Svetlana Tihanovskaia. „El încă se teme să-l enerveze pe Lukașenko, pentru ca nu cumva să fie deschis al doilea front din nord”.
Despre președintele Belarusului spune că „depinde de Putin”, dar „îi este frică să trimită trupe în Ucraina, pentru că înțelege că cetățenii sunt împotriva războiului”. Inclusiv soldații belaruși ar putea trece de partea Ucrainei, dacă vor fi trimiși pe front, susține cea care l-a înfruntat pe Lukașenko la prezidențialele din 2020.

Interviul integral în citiți accesând site-ul libertatea.ro.