După cum se menționează Statul Major al Ucrainei, toate barierele inginerești posibile, exploatarea zonei și utilizarea minelor terestre vor fi folosite pentru a apăra și respinge agresiunea armată, scrie presa ucraineană, unian.net.

 

În cazul unei ofensive repetate a invadatorilor ruși de pe teritoriul Belarusului, Forțele Armate ale Ucrainei vor începe o apărare masivă prin foc a inamicului. Acest lucru este raportat de Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei.

„Apărare activă. Așa vor acționa soldații noștri în cazul în care inamicul va decide să repete ofensiva de pe teritoriul Republicii Belarus. Din momentul trecerii frontierei de stat cu Ucraina va începe o apărare masivă prin foc a invadatorilor. Fiecare drum și potecă, păduri și dealuri vor deveni o capcană sau o surpriză neplăcută pentru inamic. Pierderile lui vor fi uriașe”, se spune în mesaj.

După cum se menționează în Statul Major, toate barierele inginerești posibile, exploatarea zonei și utilizarea minelor terestre vor fi folosite pentru a apăra și respinge agresiunea armată.

„Unitățile de forțe speciale, Forțele Terestre, Forțele Aeriene și Forțele de Rachete și Artileria vor funcționa activ”, a subliniat Statul Major.

Rolul Belarusului în războiul împotriva Ucrainei
După cum știți, Minskul a ajutat Moscova să ducă război împotriva Ucrainei încă din primele zile ale unei invazii la scară largă. De pe teritoriul Belarusului, tancurile invadatorilor au atacat partea de nord a Ucrainei.

Separat, Belarus oferă trupelor ruse infrastructura, teritoriul și spațiul aerian al țării lor. În același timp, continuă formarea grupului de trupe ruso-belarus.

În plus, Belarus repară echipamente militare pentru armata rusă, servește drept „hub” pentru transferul de echipamente rusești și desfășoară drone iraniene pe teritoriul său.