Turmericul e unul dintre alimentele minune, care vindecă orice infecţie. Folosirea antibioticelor în lupta cu infecţiile este tot mai puţin o soluţie valabilă, în condiţiile în care tot mai multe microorganisme au devenit rezistente la acestea. În plus, efectele secundare sunt tot mai greu de suportat, căci antibioticele trebuie să fie tot mai puternice, pentru a fi eficiente. Existenţa unui preparat natural, care să ne rezolve aceste probleme este mai mult decât necesară.

Preparatul pe care ți-l recomandăm are ingrediente naturale şi fiecare element component al acestui tonic are efecte benefice asupra sănătăţii: îmbunătăţeşte digestia, ajută la tratarea gripei şi răcelilor, previne şi tratează infecţiile, te scapă de starea de ameţeală, de durerile de cap şi întăreşte sistemul imunitar.

Mai jos îți spunem cum poți pregăti preparatul pe bază de turmenic:

Ingrediente:

– 2 linguri de pudră de turmeric

– 700 ml de oţet de mere

– 50 grame de usturoi măcinat

– 50 grame de ceapă măcinată

– 50 grame de pudra de ghimbir

– 2 linguri de hrean măcinat

– 2 ardei iuţi, feliaţi.

Metoda de preparare:

  • Pune toate ingredientele uscate într-un borcan cu capac, peste care toarnă, apoi, oţetul de mere.
  • Lasă borcanul la păstrat într-un loc răcoros şi întunecat, între 2 săptămâni şi 30 de zile (în funcţie de cât de puternic îți dorești să fie tonicul). Scutură/ amestecă borcanul de câteva ori pe zi.
  • După perioadă de acţionare, strecoară această compoziţie într-un alt borcan. Dacă mai rămâne ceva din compoziţie, nu o arunca, o poţi folosi la gătit.
  • Începe să consumi această compoziţie, luând câte o lingură în fiecare zi.
  • Înainte să consumi acest preparat, cere și sfatul unui specialist.

Sursa: noi.md