După ce Anastasia Sărătură ne-a explicat cum analizăm culoarea vinului, este timpul pentru a învăța cum deosebim aroma vinului. 

Vezi și: Cum vom degusta un vin efervescent și ce rol au bulele de perlare (Video)

„În primul rând trebuie să facem o diferență între aromele vinului și buchetul vinului. De obicei când vorbim despre  aromele vinului ne referim la aromele primare adică de fructe sau de flori însă dacă vinul a fost maturat sau învechit la butelie aceste vin poate dezvolta arome secundare sau terțiale, acesta de obicei este buchetul vinului.

Buchetul unui vin poate include arome de cicolată neagră, stafide, tabacul, cafea.

Toți oamenii percep aromele diferit, unii spun că vinul miroase a vin, alți însă își amintesc de cireșile verzi pe care le mâncau în copilărie, spune Anastasia, dar pentru a afla mai multe secrete vezi video.

Dacă îți plac filmulețele Școlii Vinului de 1 minut, nu uitați să dați un like paginii Anastasiei Sărătură.

 

 

 

Distribuie articolul: