Petreci mult timp în față oglinzii pentru realizarea machiajului perfect care să țină toată ziua? Simplă fardare nu este atât de dificilă, însă aplicarea machiajului astfel încât să reziste întreaga zi ne poate da bătăi de cap.

Această problemă are două rezolvări: fie apelezi la un make-up artist profesionist, fie îți cumperi produsele cosmetice necesare. Iar dacă nu știi care sunt acestea, le vei identifică în rândurile de mai jos.

machiaj-1Strălucirea naturală a feței, creată cu ajutorul machiajului de zi, este principalul obiectiv al femeilor, însă transpirația poate strică repede acest efect.

Un pas uriaș în realizarea unui machiaj profesional este aplicarea primer-ului, o bază de machiaj ce creează o barieră între piele și make-up cu scopul de a bloca porii astfel încât acesta să reziste pe toată durată zilei.

O altă opțiune este aplicarea produselor de machiaj rezistente la apă. Atunci când cumpari produse pentru make-up, verifică bine etichetă. Dacă scrie „12H” sau „24H”, înseamnă că au o formulă waterproof. Acest lucru este valabil și pentru fardul de ochi.

Asigură-te că ai înțeles foarte bine ce tip de ten ai, deoarece acest lucru te ajută să alegi corect fondul de ten și bază de machiaj. machiaj-2
Dacă ai un ten uscat, ar trebui să folosești un fond de ten cât mai cremos. Că sfat, îți sugerez să stai departe de fondul de ten pudrat, întrucât acesta tinde să între în toate fisurile uscate ale pielii, iar aspectul obținut va fi unul deloc plăcut.

machiaj-3Pentru un ten normal poți alege aproape orice tip de fond de ten, lichid, cremos sau pudrat.

Dacă ai tenul gras trebuie să eviți fondurile de ten cremoase, deoarece acestea sunt prea hidratante pentru tenul gras. Pudra este cea care funcționează foarte bine pe tenul gras. Ea absoarbe uleiul în exces și rezistă pe ten întreagă zi.

În cazul în care ai tenul cu tendința de îngrășare, care lucește rapid pe parcursul zilei, pune-ți în geantă o pudra compactă sau șevețele absorbante de sebum și tampotează la nevoie.

Ca regulă generală, întâi aplică o soluție tonică, urmată de un primer-bază de machiaj, apoi aplică fondul de ten waterproof, astfel încât machiajul să reziste întreagă zi.

Foto: Beauty School Moldova

Sursa: Ziare.com

Distribuie articolul: