Câte trucuri și sfaturi culese pe internet sau auzite la prieteni ți-au devenit parte inerentă din abilitățile culinare? Un exemplu clasic – nu pune sare în amestecul pentru omletă, ci în uleiul în care o vei prăji! Pare straniu până nu încerci. Nouă ne-au plăcut aceste trucuri culinare: simple, dar atât de eficiente! Ai auzit de ele?

1. Înmoaie ceapa în apă rece timp de 15 minute înainte de a pregăti salatele. Va pierde din gustul înțepător!

2. Înainte de a începe prepararea cafelei, adaugă un praf de sare, de preferat sare de mare, și un praf de scorțișoară. Băutura va fi fascinant de aromată! Este delicios sa prepari cafeaua cu coaja de lămâie uscată măcinată sau de portocală. Iar dacă adaugi cardamom la fierbere, obții o băutură decofeinizată aromată.

3. Adaugă sare grunjoasă în salate! Acest lucru îmbunătățește gustul felului de mâncare de mai multe ori, doar încercă-l…

4. Adaugă sarea în orice salată doar în ultimul moment, chiar înainte de servire! Pentru a face un fel de mâncare cu legume proaspete mai gustos, adăugă un praf de zahăr împreună cu sarea.

5. Secretul tortului perfect este simplu! Urmează această regulă: pentru a pregăti aluatul, cantitatea de făină, ouă, unt și zahăr în grame ar trebui să fie aceeași.

6. Asigură-te că adaugi sare în aluat, chiar și în aluatul pentru plăcinte dulci! Puțină sare în aluat îi va îmbunătăți calitatea: produsele de patiserie își vor păstra bine forma, vor fi elastice și cu un gust bun.

7. Pentru a găti omleta perfectă, gătește nu doar cu ulei, ci și cu apă. Când proteina începe să se întărească, toarnă puțină apă în tigaie. Ouăle prăjite nu se vor arde desubt, vor fi mult mai sănătoase și mai fragede la gust. De asemenea, încearcă să sărezi nu omleta, ci uleiul în care o prăjești!

8. Oțetul balsamic nu este doar un sos excelent pentru salate de legume, paste italiene, ci și o marinadă de carne picantă.
Încearcă căpșunile stropite cu zahăr pudră și stropite cu câteva picături de oțet parfumat – incredibil de gustoase… Alte fructe merg bine și ele cu oțetul balsamic, merită experimentat!

9. Pârjoalele vor fi suculente și savuroase, dacă adaugi pesmet în carnea tocată în loc de pâine.

10. Usucă bucățile de carne înainte de prăjire: o crustă aurie crocantă este garantată!

Ce folosești din aceste trucuri deja și ce vei încerca abia?

Distribuie articolul: