Ouăle colorate și strălucitoare sunt vedetele mesei de Paști, chiar dacă fierberea unui ou nu ar trebui să fie un proces complicat, deseori ne întâlnim cu o problemă, și anume spargerea lor în timpul fierberii. Noi venim cu câteva trucuri care te vor ajuta să ai ouă întregi și frumoase, pentru că ele sunt primele care se ciocnesc înainte de a trece la sarmale și friptură, iar eu sunt sigură că fiecare gospodina își dorește ca ouăle să fie perfecte.

  1. Lasă ouăle să se încălzească – cu două-trei ore înainte de a le fierbe, scoate-le din frigider și lăsă-le să se încălzească până la temperatura camerei.
  2. Nu le adăuga în apă fierbinte – deci nu trebuie imediat să punem ouăle în apa fierbinte fiindcă acest lucru va duce inevitabil la spargerea lor. „Așează ouăle în oala în care urmează să le fierbi, apoi acoperă-le cu apă rece. Abia după ce ai acoperit ouăle cu apă, pune oala pe aragaz și las-o să fiarbă”, menționează click.ro
  3. Fierbe ouăle 10 minute – dacă vrei să obții ouă cu gălbenușul tare, fierbe-le timp de 10 minute din momentul în care apa va începe a clocoti. Nu fierbe ouăle pre mult timp deoarece riști să te confrunți cu problema crăpăturilor. Pentru ouă fierte moi timpul este de trei minute, iar pentru cele fierte mediu, 6 minute.
  4. Clătește-le cu apă rece – imediat după ce le scoți din apa fierbinte, clătește-le în apă rece. Bucătarii George Weld și Evan Hanczor recomandă chiar să le scufunzi în apă de la frigider cu gheață, dar doar atunci când faci ouă fierte tari.
  5. Lasă-le în apă înainte ca ouăle să se răcească de tot – dacă faci ouă fierte tari, coaja se va curăța mai ușor dacă acestea se află încă în apa rece până când ouăle se răcească complet. Acest truc este doar în cazul în care vrei să le consumi îndată.