Dacă nu putem să ieșim la o masă în oraș, vine restaurantul la noi. Așadar, bucătarul-șef, Alexandru Julavschi, îți spune câteva reguli, dar şi secrete în ce priveşte arta gătitului. Numai cunoaşterea acestora în detaliu, dar mai ales îmbinarea armonioasă a produselor alimentare vă vor da posibilitatea să pregătiţi bucate delicioase. 

„Astăzi o să pregătim legume la grătar cu fructe de mare și Dorada, pește”, spune Alexandru Julavschi, bucătar-șef.

„Ce temperatură este acuma? – Acuma este la 280 de garde. – Cât timp o să trebuiască să stea lugemele la grătar? – Cam 2-3 minute”.

Vă invităm să cunoașteți secretele unui bucătar-șef. â

„Eu mereu gătesc cu dorință și iubire. – Cum testați calitatea îngredientelor pe care le procuraț? – Eu trebuie să iau produsul în mână să mă uit, miros. Dacă vorbim de pește, atunci mă uit la ochi. Ochiul la pește trebuie să fie transparent, dar nu alb”.

Care este combinația dintre alimente?

„Dacă noi mâncăm carne, atunci o putem servi cu legume. În niciun caz nu poți să măncăm un frigărui de porc, iar după asta să bem un pahar cu lapte”.

„Ce le place moldovenilor cel mai mult să mănânce? – Mult și gustos. Dacă clientul dorește mâncare tradițională, primele bucate la care se gândește este tocana și zeama”.

SFAT

„Ce sfat le-ați da clienților dumnevoastră? – Să nu le fie frică să guste, să încerce ceva nou, deosebit”.

Sursa: Agora.md