Dacă să te îmbraci bine sau să te coafezi în zilele foarte călduroase nu sunt sarcini ușoare, darămite să te machiezi și să te asiguri că aspectul tău rămâne frumos pe tot parcursul zilei? Temperaturile ridicate din aceste zile îți topesc machiajul aproape de îndată ce ieși pe ușă, dar nu dispera. Noi avem soluția care îți va readuce zâmbetul pe buze. Iată cum poți obține un machiaj rezistent!

Nu este niciun secret că temperaturile ridicate nu se potrivesc deloc cu unele produse cosmetice. Dacă nu alegi unele speciale, valorile ridicate și umiditatea îți vor distruge machiajul instantaneu.

Curăţă tenul înainte să aplici makeup-ul

Pe timp de vară transpiri mult mai mult, astfel că este foarte important ca tenul tău să fie curăţat înainte să-ţi aplici machiajul. Atunci când temperaturile sunt foarte mari, poţi utiliza un gel de curăţare care să îndepărteze excesul de sebum şi să-ţi matifieze tenul.

Machiaj (ultra) ușor

Ai grijă ce fond de ten alegi și ce corector. Vara este indicat să folosești un fond de ten foarte ușor, cu acoperire modulabilă (sau o cremă BB care să îți protejeze tenul de soare) pentru a evita efectul de mască.

Iar dacă totuși observi imperfecțiuni după ce ai aplicat acest fond de ten subtil, secretul este să utilizezi corectorul doar pe zonele în care ai nevoie de el.

Rimel rezistent la apă

Chiar dacă nu plănuiești să mergi la plajă sau la piscină, înlocuirea rimelului de zi cu zi cu unul rezistent la apă este o idee bună pe timp de vară.

Reține, totuși, că atunci când aplici un produs rezistent la apă, va trebui să îl îndepărtezi cu un demachiant specific. În acest caz, ar fi indicat, de asemenea, să îți rehidratezi genele cu un ulei de ricin.

Fard de obraz iluminator

Dacă nu poți avea la tine în geantă decât un singur produs de machiaj pentru a-ți menține pielea frumoasă toată ziua, îți recomandăm un fard de obraz iluminator.

Ruj hidratant

Poate că nu îți dai seama, dar aerul condiționat și schimbările de temperatură dintre interior și exterior îți pot usca pielea și buzele. De aceea, îți recomandăm să folosești rujuri care încorporează ingrediente hidratante. Și cel mai bine este ca acestea să aibă o nuanță naturală.

Spray de fixare a machiajului

Un alt sfat este să folosești spray-ul pentru fixare. Acest produs va menține machiajul perfect ore întregi. Însă, nu este recomandat să-l utilizezi zilnic, deoarece blochează porii.

Distribuie articolul: