Culorile neon s-au întors în tendințe, după o absență notabilă – ultima dată când au fost atât de populare a fost în anii ’80, plus o revenire de scurtă durată în anii 2000. La prima vedere, pare un trend destul de dificil de abordat, dar, de fapt, nuanțele neon, deși îndrăznețe, pot fi integrate în orice fel de ținute, fie că este vorba despre outfituri pentru contexte formale, fie despre look-uri casual, de zi cu zi. 

Acest trend a revenit spectaculos și datorită vedetelor printre care Kim Kardashian, aceasta a purtat câteva ținute neon și a creat isterie printre fanii săi.

Blake Lively a surprins și ea cu un costum elegant într-o nuanță țipătoare.

Vara asta sunt în tendințe costumele de baie în nuanțele neon, iar câteva modele de la noi au demonstrat cât de sexy pot arăta în acestă culoare.

Nina Crețu și Anastasia Fotachi au purtat un model asemănător în aceași nuanță de verde neon.

Nicoleta Nucă iubește foarte mult nuanțele neon. Interpreta a făcut furori la plajă cu un costum de baie roz neon, dar și cu alte ținute în care a intergrat piese vestimentare neon.

Când alegi să porți culori puternice, trebuie să ai în vedere regulă de baza din modă, și anume „Less is more”. Astfel, dacă ai ales o piesă neon, este interzis să mai adaugi ținutei încă o piesă de aceeași culoare. Neonul trebuie îmblânzit, astfel că nuanțele pastelate, nude-ul, bejul, grîul sunt cea mai potrivită alegere, alături de alb. În principiu, negrul trebuie evitat în aceste asorteuri deoarece creează un impact obositor pentru rețină, evidențiind și mai mult neonul.

Un exemplu bun de urmat este și ținuta prezentatoarei Lilu, care a combinat o fustă neon cu o bluză albă, astfel s-a creat un echilibru în ținută. 

Persoanele mai curajoase se pot juca cu asorteuri complementare nuanței neon alese sau pot opta să le combine (cu mare grijă, însă) cu alte culori electrizante. De exemplu, un ciclam alăturat portocaliului se potrivește de minune pentru o ținută de vara, iar un galben electric face casă bună cu un albastru intens.

Tie îți place neonul? 

Sursa foto: Intagram.com 

Distribuie articolul: