Există lucruri pe care pur și simplu nu le putem suporta la o persoană, indiferent cine este ea. Platforma Reddit a realizat un top al acestor comportamente respingătoare care fac o persoană să pară antipatică. Să vedem care sunt acestea.

Evitarea responsabilității

Cei care evită să-și îndeplinească responsabilitățile și au obiceiul de a le lăsa în seama altora sunt considerați ca fiind deosebit de antipatici. Dar motivele pentru care cineva se comportă astfel pot fi diverse. De exemplu, au o toleranță scăzută față de emoțiile negative, nu au curajul să-și asume responsabilități, au o stimă de sine scăzută sau se tem că vor da greș. Pe de altă parte, unii dintre cei care își pun responsabilitățile în seama altora sunt pur și simplu leneși.

Incapacitatea de a accepta critici

Se spune că numai oamenii foarte inteligenți sunt capabili să accepte cu fruntea sus criticile aduse de ceilalți. Este dureros să auzi ceva ce nu îți place, iar unele persoane pur și simplu nu fac față adevărului.

Faptul că se simt atacați atunci când cineva îi contrazice sau are o opinie diferită de a lor înseamnă că unii oameni nu au tăria de caracter de a accepta un punct de vedere diferit. Bineînțeles, critica poate fi acceptată numai atunci când este constructivă, nu când este gratuită sau răuvoitoare.

Obiceiul de a râde de aspectul fizic al altor persoane

Oamenii se insultă uneori în mod voit, iar cicatricile emoționale rămase în urmă sunt de durată. Unele persoane simt nevoia să se simtă speciale sau superioare, dar umilirea altora în acest scop este o modalitate greșită de a obține acest efect. Cei care râd de aspectul fizic al unei alte persoane sunt priviți cu suspiciune și neîncredere.

Lipsa de respect pentru alți oameni și munca lor

Unele persoane nu țin cont de cei din jurul lor și au un comportament egoist, lipsit de respect. Este unul dintre comportamentele care îi enervează cel mai mult pe oameni. Cei care se comportă astfel fac asta fie ca o formă de autoprotecție, pentru că se simt inferiori, fie pentru că sunt foarte egoiști.

Comportamentul duplicitar

Întâlnești pe cineva care te tratează frumos și pare foarte amabil, iar apoi descoperi că vorbește urât despre tine când nu ești de față. Este un tip de comportament pe care cei mai mulți oameni îl consideră îngrozitor.

Oamenii cu „două fețe” își fac rapid o reputație proastă și nu este de mirare că sunt consdierați foarte antipatici. Lașitatea este un motiv pentru care astfel de persoane nu spun direct ceea ce au de spus și preferă să bârfească.

Ipocrizia

Cei care aplică standarde diferite în funcție de situație, deși susțin că sunt întotdeauna de neclintit, își atrag antipatia oamenilor din jurul lor. Să spui un lucru și să faci cu totul altceva este un comportament pe care oamenii nu îl pot tolera.

Invidia

Unele persoane pot simți invidia când vine vorba chiar și de cele mai mici realizări și reușite ale celor din jurul lor. Iar persoanele pe care le invidiază pot fi chiar și cele mai apropiate rude sau prieteni. O oarecare doză de gelozie sau invidie este normală, dar cei mai mulți oameni învață să-și țină sub control aceste sentimente.

Sursa: Eva.ro

Distribuie articolul: