Dacă evitați colorarea sub orice formă a ouălor de Paște, s-ar putea ca tutorialul de mai jos să vă prindă bine. Este semnat de vlogul culinar Bucătar Maniac și prezintă pas cu pas metoda de decorare cu ajutorul albușului de ou și a șervețelelor de hârtie ce conțin imprimeuri.

Cum procedăm:

  1. yjtE de dorit ca ouăle să fie albe, pentru un efect vizual sporit. Spălați ouăle și puneți-le la fiert cam 10 minute, ca să devină potrivit de tari în interior. Scoateți-le apoi și lăsați-le la răcit.
  2. Desprindeți din șervețel doar stratul superior, care conține imprimeurile dorite.
  3. Bateți ușor un albuș de ou într-un vas separat, apoi luați o pensulă moale și purcedeți la decorul primului ou fiert.
  4. Ungeți suprafața oului cu albuș, apoi aplicați imediat stratul de șervețel deasupra și ungeți din nou, deja pe exterior, cu pensula și albușul de ou. Rupeți resturile de hârtie și aplicați din nou o bucată de șervețel pe partea neacoperită a oului. Munca e destul de migăloasă, pentru că nu trebuie să rămână nicio cută: pensula trebuie să acopere fiecare milimetru de șervețel. Procedați la fel cu fiecare ou.
  5. Lăsați ouăle la uscat pentru cel puțin o oră.

Vezi și:

Rețete pentru ouă de Paște vopsite natural, 100% sănătoase

Foto: captură video

Sursa: Bucatar Maniac

Distribuie articolul: