Dacă eşti în căutarea unei perechi de jeanşi scurţi, dar niciun model din magazine nu este pe placul tău, atunci poate că este cazul că faci puţină ordine în dulap şi să transformi perechea de jeanşi favorită pe care nu ai mai purtat-o de mult timp, într-un model nou.

Nu este deloc uşor să dai un aer proaspăt unei piese vestimentare vechi, însă dacă nu ţii cont de câteva aspecte este posibil ca rezultatul să nu fie unul tocmai potrivit. De exemplu, este foarte important să ţii cont de măsurători şi modul în care alegi să-i stilizezi ca rezultatul să fie pe măsură. În acest sens, te ajutăm să transformi, pas cu pas, o pereche veche de jeanşi într-o pereche nouă de jeanşi scurţi.

Ai nevoie de:

  • pereche de jeanşi pe care să-i scurtezi
  • cretă
  • riglă
  • foarfecă pentru materiale textile (nu pentru papetărie, nu de bucătărie)
  • şmirghel

Pasul 1: măsurători

Cu ajutorul riglei şi cretei trasează o linie pentru a marca lungimea dorită şi de unde vrei să scurtezi. Astfel îţi va fi mai uşor te ghidezi şi, în plus îţi poţi lua ca reper două lungimi, una mai lungă şi alta mai scurtă pentru a ştii cât este nevoie să tai şi care este, de fapt, lungimea pe care ţi-o doreşti. Asigură-te că dimensiunile sunt egale pentru a nu te lovi de asimetrie la piciorul opus.

Pasul 2: începi să tai

Cu ajutorul unei foarfece pentru materiale textile urmăreşte linia trasată cu creta şi taie drept.

Pasul 3: stilizează

Cu ajutorul degetelor sau a unei pensete, dacă ţi se pare mai uşor, trage de firele de material din jeans pentru a obţine acele franjuri.

Pasul 4: şmirghel

Foloseşte şmirghelul pe marginile jeansului, unde ar trebui să fie tivul, pentru a-i oferi un aspect finisat. Iar franjurile să fie tot mai definite.

csid.ro

Distribuie articolul: