Dacă un elev se va infecta cu noul coronavirus, toată clasa acestuia va trece în autoizolare la domiciliu timp de 14 zile. Procesul de studii va fi continuat online. Aceasta este una dintre recomandările aprobate de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică (CNESP). Vezi AICI mai milte detalii despre regulile pe care trebuie să le respecte atât dascălii, cât și elevii.

Cele 14 zile de autoizolare se vor calcula începând cu ultima zi a contactului cu elevul pozitiv la COVID-19.

De menționat este că decizia de a plasa în autoizolare și profesorii care au predat în clasa respectivă rămâne la discreția conducătorului instituției de învățământ. Acesta trebuie să se consulte cu medicul epidemiolog teritorial.

Iar dacă infecția a fost confirmată la unul sau mai mulți membri ai familiei elevului, acesta va trece în autoizolare la domiciliu, la fel, pentru 14 zile.

În cazul în care un profesor se infectează, conducătorul instituției de învățământ, după consultarea cu medicul epidemiolog teritorial, trebuie să decidă dacă elevii cu care acesta a interacționat urmează a fi plasați în autoizolare.

CNESP mai subliniază că, la revenirea în colectivitate, prezentarea certificatului medical este obligatorie.

Menționăm că regulile de mai sus se aplică și universităților.

Amintim că procesul de învățământ general va fi reluat începând cu 1 septembrie 2020. Majoritatea școlilor din țară au ales să-și organizeze studiile cu prezența fizică a tuturor elevilor la ore. CNESP a aprobat o serie de reguli care trebuie respectate.

Sursa: AGORA.md