Covid-19 nu a dispărut, cazurile sunt tot mai multe. Potrivit Tv8, în municipiul Chișinău, în ultima săptămână se atestă o dinamică de creștere a numărului de îmbolnăviri cu COVID-19.

Tulpina dominantă continuă a fi Omicron. Conform raportului prezentat în cadrul ședinței Primăriei, săptămâna trecută au fost înregistrate 3.717 cazuri de infecții cu sars-cov-2. Asta ar însemna cu 1.040 de cazuri mai multe, decât săptămâna precedentă.

Au fost înregistrate și 7 decesuri, cauzate de patologii cronice aferente. Incidența săptămânală pe municipiul Chișinău a constituit 477,2 cazuri la 100.000 populație”, a raportat Marina Buga.

Totodată, se atestă sporirea morbidității prin infecția COVID-19 în suburbiile municipiului Chișinău: Tohatin, Bubuieci, Ghidighici, Durleși, Cricova, Grătiești, Stăuceni, Băcioi, Codru, Ciorescu, Condrița și Sîngera. 

În alte suburbii ca Vadul lui Vodă, Vatra, Cruzești și Trușeni se raportează o diminuare a morbidității prin COVID-19.

Din spusele Marinei Buga, majoritatea adulților depistați cu COVID-19, sunt tratați la domiciliu sub monitorizarea asistenței medicale primare și a medicului de familie. În spitalele municipale, la zi, sunt internați 358 de pacienți confirmați, iar în stare gravă sunt 6 pacienți

În prezent, sunt disponibile 440 de paturi, iar circa 50% de copii spitalizați cu COVID-19 sunt din Moldova.

Sursa: Tv8

Distribuie articolul: