Pentru împătimitele de experimente hairstyle, o nouă culoare sau o combinație în vogă este tot ce așteaptă pentru a merge din nou la colorist. Printre cele mai căutate tendințe ale acestei primăveri pentru părul vopsit, recomandată în special brunetelor, se numește „tort de ciocolată”. Despre tendință ne-a povestit colorista Mariana Bîrcă.

Fără îndoială, colorarea părului în nuanțe întunecate câștigă tot mai multă popularitate, iar nuanțele ciocolatii le-au cucerit pe Cate Blanchett, Charlize Theron și chiar pe Emilia Clarke.

Mariana Bîrcă, coloristă

„Cu un aer foarte proaspăt și jucăuș, combinația dintre nuanțele caramel și castan este cu siguranță o alegere foarte potrivită pentru brunete. Această combinație a căpătat titlul de „tort de ciocolată” și de bună seamă este foarte apetisantă. Va adăuga un aer dinamic și primăvăratic pentru fetele cu tenul deschis și ochii verzi sau căprui, însă este potrivită și femeilor cu tenul bronzat”, ne-a explicat stilista Mariana Bîrcă.

Este o culoare foarte bogată, având la bază nuanța de ciocolată. Ca și subton pot fi folosite nuanța de cupru, vin, caramel sau castan, anume pentru a evidenția frumos trecerea pe toată lungimea părului. Nuanțele de trecere adaugă profunzime culorii de bază și fac coafura, vizual, mai voluminoasă. Nu mai povestim cât de bine arată aceste nuanțe în poze.

„Efectul de trecere este exact ca și straturile din tortul de ciocolată, peste care adăugăm glazura preferată. Nu-i așa că e și foarte apetisant?”, ne întreabă colorista Mariana Bîrcă.

Dacă ești brunetă, atunci această nuanță de ciocolată cu multe fațete va fi cu siguranță o „armă puternică” pentru imaginea ta. Mai mult decât atât, realizarea nu este dificilă, e nevoie doar de un specialist calificat, iar mai apoi de lumină bună ca să fie bine evidențiată, în special în poze. Pentru a proteja părul împotriva deteriorării în timpul vopsirii, cereți expertului să utilizeze produse de îngrijire și să recurgă, acolo unde e cazul, la proceduri speciale de restaurare a firului de păr.

Mai poți opta și pentru astfel de combinații de nuanțe: