Vei avea succes garantat cu acest „tort” cu somon cu pâine feliată. O mâncare sărată foarte ușor de făcut, foarte gustoasă și cu o prezentare bună pentru orice ocazie specială.

Este perfect pentru petreceri, ca o masă la pachet la orice întâlnire specială cu familia și prietenii. Se consumă rece.

Ingrediente:

350 gr de somon afumat în felii
6 felii de pâine fără crustă
2 linguri cremă de brânză
1 ou fiert
murături (8-10 castraveți mici)
O lingură de maioneză
O linguriță de muștar
piper măcinat și un praf de sare

VIDEO despre cum se face rețeta cu somon afumat și cremă de brânză cu forma pentru pâine.

În primul rând urmează să tapetăm forma în care o vom pregăti cu hârtie transparentă. Apoi, vom așeza feliile de somon afumat acoperind fundul și pereții formei (după cum puteți vedea în video). În continuare punem 2 felii de pâine. Acum pregătim umplutura. Punem într-un recipient, crema de brânză, 100 gr somon afumat tocat bucățele mici, un ou fiert tocat și el, castraveții tăiați bucățele mici. De asemenea, maioneza, muștar și un praf de sare și piper măcinat. Apoi, amestecăm totul până se integrează bine.

Acum, turnăm jumătate din umplutură peste feliile de pâine pe care le-am pus în formă. Întindeți bine, puneți deasupra 2 felii de pâine feliată și adăugați restul de umplutură. La final, așezăm ultimele 2 felii de pâine și închidem cu folie de plastic. Apoi, îl lasam să se odihneasca câteva ore la frigider pentru ca să se compacteze și să prindă aroma ingredientelor.

După câteva ore, o scoatem din frigider, o scoatem din tavă și e gata de servire. Putem decora cu măsline și pătrunjel.

Distribuie articolul: