Pe Daniela am cunoscut-o acum o lună în urmă, atunci când ne-a povestit cum s-a aventurat într-o călătorie de vis cu autorulota. Într-un an a vizitat mai multe țări decât unii dintre noi într-o viață. Iar dacă planificați, odată cu eliminarea restricțiilor de călătorie, să descoperiți locuri noi, atunci vă îndemnăm să țineți cont de recomandările Danielei Canțîr. Moldoveanca ne-a dezvăluit care au fost cele mai frumoase priveliști pe care le-a remarcat călătorind într-o „casă pe roți”.

Lac de Montriond, Franța

Culoarea lacului este de un turcoaz deosebit, plimbări frumoase și „pedichiură” gratis (ajunsesem la o porțiune de lac unde puteam să înotăm, noi ne-am răcorit doar picioarele și imediat s-au adunat peștișori micuți care mâncau pielea moartă de pe picioare). A fost amuzant și memorabil.

Les Gets cu vedere la Mont Blanc, Franța

Cine ar fi crezut că poți avea această priveliște gratis? Poți parca gratuit și la un km de acolo este un bar și restaurant. Noi ne-am răcorit cu o bere marca Mont Blanc.

Portugalia, Gavinhos, Los Moinhos

Pe lângă culoarea fantastică a cerului, mie mi-a plăcut vederea localității situate într-o vale, în special noaptea când se vedeau doar lumini ca niște stele, de parcă erau o prelungire a cerului.

Spania, Casares de Las Hurdes

360 grade de vederi mirifice! Ne-a plăcut extraordinar de mult, chiar dacă e un loc destul de vizitat. Multe plimbări frumoase și nori care se așează ca un fum.

Pella, Lago D’Orta, Piedmont, Italia

Mi-a plăcut extraordinar de mult să înot în acest lac, apa este foarte transparentă și există parcări lângă plajele publice. Restaurante drăguțe, gelato prea gustos. Este și un vapor pe care îl poți lua spre insulița San Giulio.

Kocirz Rchwldzki, Polonia

Loc amenajat pentru picnic în natură lângă această cascadă superbă și răcoritare. Noi intram în apa rece după o plimbare lungă în pădure.

Oriunde pe malul oceanului în Portugalia

Noi am stat pe timp de iarnă în Portugalia, pentru că e mai cald decât în restul Europei. În plus, Portugalia mâncarea e ieftină și extrem de gustoasă!

Getaria, Spania

Balenciaga s-a născut în această localitate și nu degeaba își găsea linștea acolo. Calm, frumos și specialitatea este peștele la grătar. Foarte aproape de San Sebastian (oraș pe care îl recomand pentru pinxos, un felde gustări servite cu un pahar de vin).

Demanovska Dolina , Slovacia

Iarna e stațiune pentru ski însă noi am ajuns în afara sezonului, în Septembrie, când e mai puțină lume. E foarte frumos, dar aveți grijă la urși!

Foto: Arhiva personală

Vezi și: Un an de călătorie cu rulota. Moldoveanca Daniela Canțîr: „Nu pot descrie senzația. Să fii în pădure, să asculți bufnițe și să cauți constelații”