Toate site-urile pe care le veți consulta vor oferi liste de locuri cu peisaje frumoase, încărcate de istorie și demne de văzut și cunoscut acasă. Ce facem însă cu copiii? Ei se plictisesc, nu-i poți căra pe toate dealurile, iar la exponate de muzeu să se uite e prea plictisitor. Am făcut o mică selecție de locuri interactive din Republica Moldova pe care le poți vizita cu cei mici, fiind sigur că vor avea cu ce-și ocupa timpul.

ZOOClub de la Bardar

O mini-fermă de struți, câțiva cai și ponei, un cangur, cocori încornorați, fazani, păuni sau lebede – pe toate le puteți vedea la Zooclub din satul Bardar, raionul Ialoveni în orice zi al anului. Puteți solicita excursie prin gospodărie însoțiți cu ghid, aveți posibilitatea să călăriți pe căi și ponei, puteți să hrăniți și să mângâiați animalele – ce poate fi mai distractiv pentru cei mici? Pe teritoriul gospodăriei puteți lua o cină romantică la malul iazului cu lebede, savurând gustul prepeliței la cuptor sau o salată cu ouă de prepeliță.

Vizită la Casa Olarului

Casa Olarului Vasile Gonciar din Hoginești, raionul Călărași este mai mereu deschisă pentru oaspeți. Meșterul le oferă tuturor experiența unică de a-și construi o oală din lut la roata olarului. Excursia include un program educativ cu referire la istoria olăritului și trăsăturile distinctive ale acestuia. Vizitarea muzeului de ceramică tradițională include și expoziția cu vânzarea ceramicii utilitare și ornamentale. Iubitorii de mișcare au parte pe loc de un teren de fotbal, volei și basketball.

Vinăriile din Moldova

Dacă aveți copilași mai mari de 6 ani, cu siguranță le va fi interesantă o excursie la o vinărie. Grație turului pot afla multe detalii interesante despre producția de vin, depozitarea și procesul de îmbuteliere a diferitor tipuri de vinuri. Majoritatea vinăriilor care propun excursii sau au castele sunt dotate și cu terenuri de joacă sau locuri pentru picnic cu toată familia. Alegeți dintre: Vinăria Asconi, Beciurile Cricova, Complexul Vinicol „Mileștii Mici”, Chateau Vartely, Et-Cetera, Vinăria din Vale, Chateau Purcari, KVINT, Pivnițele Brănești cu Epoca de Piatră, Vinăria Poiana sau Cojușna, în dependență de distanța pe care vă permiteți să o parcurgeți.

Hanul lui Hanganu de la Rezina

Dacă sunteți prin părțile Rezinei intrați neapărat la Lalova. Hanul lui Hanganu este cea mai mare pensiune din zonă, renumită pentru preparatele culinare deosebite pe care le pregătește chiar gospodina casei. Pe timp de vară este accesibilă piscina hanului, puteți solicita un prânz pe prispă sau o amiază în podul cu fân. Amintirile copilăriei și atmosfera malului de Nistru vă sunt garantate. Dacă rămâneți pentru noapte, solicitați neapărat camera cu lejancă pentru toată familia, dar și o vizită prin beciul gospodarului Sergiu Hanganu.

Pensiunile rustice de la Orheiul Vechi

Pentru experiențe rurale deosebite, dar și culinărie locală savuroasă vă sunt recomandate și pensiunile de la Orheiul Vechi. Satul Butuceni oferă mai multe posibilități, fiecare dintre ele întrecându-se să propună vizitatorilor cât mai multe activități interactive, inclusiv pentru copii. Dacă duceți dorul activităților casnice sau din grădină puteți cere să vă implicați personal în pregătiri sau să luați sapa și să combateți buruienile din lunca Răutului. Agropensiune BUTUCENI, casa din Luncă, Vila Verde sau Vila Roz, Reședința Rotundu, dar și locurile frumoase care înconjoară satul sunt foarte primitoare, inclusiv pentru copii.

Dar voi cu ce recomandări ați completa lista? Ce experiențe personale deosebite ați avut prin Republica Moldova?

Pentru o escapadă mică prin regiune, vezi AICI locurile pe care le recomandăm de văzut pe la vecini.