Filmele romantice sunt întotdeauna binevenite, mai ales când suntem în plină iarnă și afară e atât de posomorât. O poveste de iubire te poate relaxa și binedispune, chiar dacă pe alocuri este probabilitatea să scapi câte o lacrimă. Oricum fluturii în stomac sunt garantați, pentru că totuși iubirile sunt atât de frumoase. Există povești de dragoste care nu mor niciodată, astfel ți-am pregătit o listă care-ți va face seara mai specială. 

 

Primul din listă este „Remember Me (2010)”, în distribuție Robert Pattinson și Emilie de Ravin. Aici cu siguranță vei avea nevoie de o batistă, pentru că face parte din topul filmelor lacrimogene. El e un tânăr care a pierdut orice dorință de a trăi, ea are o viață la fel de tragică ca și a lui. Se regăsesc ca o alinare unul pentru altul, se îndrăgostesc și trăiesc împreună o poveste nebună de dragoste. Însă nu pentru o veșnicie așa cum ne-ar plăcea nouă. Finalul este cât se poate de neașteptat și tragic, aducând în prim-plan poate cel mai important eveniment din istoria modernă a Statelor Unite ale Americii.

 

Din seria vechi, dar bun, „Shakespeare in Love” (1998), cu Gwyneth Paltrow și Joseph Fiennes. O producție extraordinară, distinsă cu șapte premii Oscar. O poveste despre dragoste secretă, emanciparea feminină și despre puterea iubirii. Când chinuitoarele crize de inspirație ale lui Will Shakespeare, îl împiedică să creeze, povestea de dragoste secretă dintre el și frumoasa Lady Viola, face ca rândurile să se scrie de la sine, ceva neordinar pentru el! Scenele în care cei doi iși declară dragostea au cucerit publicul feminin, iar filmul a intrat în topul celor mai frumoase povesti de iubire. 

 

Clasicul „Bridget Jones’s Diary” (2001), în roluri principale Renée Zellweger, Colin Firth și Hugh Grant. Un film despre ambițiile unei femei prezentate prin prizma unei britanice, care își propune să-și corecteze defectele și să-și găsească un iubit. La începutul noului an, Bridget decide că a venit timpul să preia controlul asupra vieții ei și începe să țină un jurnal, în care scrie: „ obligatoriu voi slăbi câteva kilograme, voi găsi un prieten drăguț și sensibil cu care să ies și nu mă voi încurca cu nimeni din următorii: alcoolici, obsedați de carieră, voyeuri, labili emoționali sau perverși.” Vezi dacă i-a reușit.

Legendarul film „Pretty Woman (1990)” cu magifica Julia Roberts și Richard Gere. Cu siguranță îngânați acum soundtrack-ul. Ce este un un basm modern sau un vis al Cenușăresei? Povestea de dragoste dintre un bărbat bogat care nu-și mai dorește nimic în viață, și prostituata pe care o întâlnește întâmplător, părea a avea un final previzibil. Însă Cupidon i-a luat pe neașteptate. Iubirea dintre Richard Gere și Julia Roberts le-a făcut pe multe femei să suspine și să dea orice pentru a fi în locul Juliei Roberts.

 

Și nu în ultimul rând, „Gone With the Wind (1939), în distribuție Clark Gable și Vivien Leigh”. Varianta ecranizată a romanului „Pe aripile vântului” o are în vizor pe Scarlett O’Hara, femeia puternică care a reușit să trecă prin numeroase etape ale vieții și să rămână cu papul sus. Protagonista unei povești de dragoste eterne, Scarlet și Rhett, care credea cu înflăcărare în forța iubirii.