Primul rol al lui Alicia Vikander pe marele ecrane, drama sfâșietoare a lui Pedro Almodovar și manifestul de dragoste al lui Roberto Benigni – am adunat câteva drame puternice pe care să le vizionați într-o seară de weekend.

Room

Această imagine înverșunată despre puterea dragostei materne și voința de a trăi, va fi amintită pentru o viață întreagă. Imaginați-vă că lumea voastră este limitată la o cameră mică. Jack, în vârstă de cinci ani, trăiește în astfel de condiții, care nu a văzut decât această cameră – s-a născut în ea și nu a părăsit-o niciodată. În așa mod, el nu trăiește din propria sa voință: în urmă cu șapte ani, un maniac a răpit-o și a închis-o pe mama lui. Așa că s-a născut Jack.

Till det som är vackert

Vikander o interpretează pe Katharina, fiind șomeră în film, care trăiește într-o zonă defavorizată din Göteborg. Viața i se pare cenușie și lipsită de sens, până când, într-o zi pe YouTube întâlnește un fragment din Requiemul lui Mozart. Muzica o atinge atât de mult, încât i se trezește o dorință acută de a-și schimba viața, de a ieși din sărăcie și din mediul care nu împărtășește pofta ei de ceva frumos.

Hable con ella

Potrivit regizorului, filmul se bazează pe o poveste reală despre un angajat român din morgă care a încercat să violeze o femeie care a căzut într-un somn letargic și a fost considerată moartă de medici și, astfel, a trezit-o la viață. Punctul final a fost muzica plină de viață care însoțește scenele cheie ale filmului.

Stepmom

În acest film, Julia Roberts o interpretează pe Isabelle, tânăra iubită a unui tată divorțat de doi copii. Isabelle încearcă din toate puterile să se împrietenească cu copiii, dar aceștia sunt puternic atașați de mama lor Jackie (Susan Sarandon) și nu sunt pregătiți să vină în viața lor pe cineva străin. Când Isabelle află că Jackie este bolnavă, își dă seama că în curând va trebui să aibă grijă de copii. Eroina decide cu orice preț să obțină dragostea copiilor și acceptul mamei lor.

La vita è bella

Câștigător a trei premii Oscar și a multor alte premii prestigioase, acest film nu va lăsa pe nimeni indiferent. Acțiunea are loc în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Tatăl și fiul, italieni de origine evreiască, sunt duși într-un lagăr de concentrare. Băiatul este încă prea mic pentru a înțelege ce se întâmplă, iar tatăl, protejând copilul de teribilul adevăr, îi spune că tot ceea ce se întâmplă în jur este un mare joc interesant pentru un premiu sub forma unui tanc real. Iar acest premiu va reveni unui băiat care nu va nimeri sub ochii „paznicilor”.

Sursă: glamour.ru