Tradiția culinară chineză are o mare varietate de arome și texturi care obține tot mai mulți fani în întreaga lume. Să vedem care sunt cinci cele mai populare bucate chineze. 

Pelmeni cu carne de vită

Pelmeni este cel mai popular fel de mâncare de Anul Nou chinezesc, cunoscut și sub numele de Festivalul de primăvară. În ajunul sărbătorii, toți membrii familiei se reunesc și fac pelmeni cu diverse umpluturi: cu carne de porc sau carne de vită, creveți sau pește, iepure sau pui. În timpul pregătirii, o monedă este pusă într-un pelmeni  – persoana care o primește va fi norocoasă tot anul.

Mapo Tofu

Mapo Tofu este unul dintre cele mai populare feluri de mâncare din provincia Sichuan. Literal, numele felului de mâncare se traduce „Chipul marcat al unei bătrâne”. Potrivit legendei, la sfârșitul secolului al XIX-lea, cuplul Chen deținea un mic hotel, unde gazda, a cărei față era marcată, era responsabilă de pregătirea mâncării pentru oaspeți. Mâncarea foarte îndrăgită de oaspeții hotelului, consta din tofu într-un sos fierbinte și, în cele din urmă, a primit numele după gazda care l-a pregătit.

Pește „de struguri”

Peștele de struguri este numit astfel datorită formei sale neobișnuite, care seamănă cu un strugure. O astfel de formă neobișnuită a felului de mâncare este asociată bucătăriei Huaiyang, care este renumită pentru tăierea extravagantă a ingredientelor, în timp ce în ceea ce privește complexitatea preparării, peștele din struguri este unul dintre cele mai simple feluri de mâncare.

Vinete în sos chilli

Rețeta vinetelor în sos picant a venit din provincia chineză Sichuan, a cărei bucătărie este caracterizată de combinații gustative neobișnuite – această rețetă conține note sărate, acre și picante. Acest fel de mâncare este o garnitură perfectă și sosul transmite pasiunea adevăratei culturi asiatice pentru mâncarea picantă.

Pui în sos de pește

Această combinație poate părea prea neobișnuită la prima vedere, dar nu vă grăbiți să faceți concluzii: carnea de pui are un gust neutru care poate fi combinat cu aproape orice ingredient. Sosul de pește face carnea mai fragedă, iar gustul său conferă o aromă asiatică caracteristică acestui continent.

Sursă: marieclaire.ru