Șamponul este cel mai frecvent produs de îngrijire a părului, dar majoritatea greșelilor pe care le facem zilnic sunt asociate cu utilizarea acestuia. Enumerăm cele mai comune dintre ele în materialul nostru.

Nu alegem șamponul corect

Alegerea unui șampon nu este atât de dificilă – respectați doar câteva reguli cheie. Dacă pielea capului își pierde rapid prospețimea, cel mai bine este să folosiți un șampon ce redă volum, deoarece el are ca scop curățarea profundă a părului și a scalpului. Dacă aranjarea se menține până la 2-3 zile, puteți folosi în siguranță șamponuri hidratante.

În cazul părului grav deteriorat, utilizați produse pentru restabilire: de regulă, sunt cele mai ușoare șampoane din punct de vedere al gradului de curățare, care este important pentru părul ce necesită îngrijire intensivă. Dacă mătreața se dezvoltă, cel mai bine este să consultați mai întâi un medic specialist.

Spălăm părul seara târziu

Ce oră din zi este mai potrivită pentru spălatul părului, depinde doar de voi. Cel mai important lucru este că, din cauza lipsei de timp, nu trebuie să faceți acest lucru chiar înainte de culcare și să vă culcați cu părul ud. Deoarece aranjarea proaspătă pare întotdeauna mai atractivă în comparație cu forma făcută seara și inevitabil deformată în timpul somnului, se recomandă ca toate procedurile cu părul să fie realizate dimineața.

Curățarea insuficientă a scalpului

Pentru a spăla cu adevărat părul este important să înțelegeți că anume curățarea scalpului este esențială în acest proces. Turnați niște șampon în palma mâinii și folosiți degetele celeilalte mâini pentru a-l distribui în porțiuni pe diferite zone ale scalpului. Apoi masați-l până se adună, acordând atenție celor mai poluate zone. Clătiți șamponul rămas, folosind aceleași mișcări de masaj sub o presiune bună de apă, treceți peste tot scalpul și asigurați-vă că părul este curat.

Uităm de balsam

Este foarte recomandabil să folosiți un balsam de păr. După spălare, părul, și anume stratul său protector – cuticula, rămâne într-o stare „deschisă”. Este important să ajutați părul să-l „închidă”, astfel încât părul să arate sănătos și strălucitor după procedura de spălare.

Nerespectarea condițiilor de păstrare

Dacă șamponul conține o mulțime de componente organice, nu trebuie să-l puneți lângă baie sau să-l păstrați în duș. Temperatura ridicată a vaporilor de apă va reduce durata de păstrare a șamponului și eficacitatea componentelor sale. De aceea, la interacțiunea prelungită a produsului cu apa, este puțin probabil să obțineți efectul declarat pe ambalajul produsului.

Sursă: marieclaire.ru