Monica Andreea Palcau, o make-up artistă populară din România, cu 130 de mii de urmăritori pe pagina sa de Instagram a postat un video informativ despre cele mai frecvente greșeli comise de fete când își machiază sprâncenele.

Monica spune să ținem cont de următoarele trei lucruri ca sprâncenele să arate armonios, indiferent dacă va plac sprâncenele grafice, rebele sau clasice:

  1. Forma – forma sprâncenelor depinde foarte mult de fizionomia feței, dar, în schimb sunt câteva criterii de care puteți ține cont ca să va pensați și să va machiați. Pentru a găsi forma potrivită trebuie să va ghidați după mijlocul nasului spre colțul interior al ochiului: acolo va fi începutul sprâncenei. Pentru a găsi apexul sprâncenei, cu ajutorul unei pensule, trebuie să trasăm imaginar într-o linie dreaptă de la marginea nasului prin pupila ochiului, iar pentru a determina unde se va termina sprânceana ne putem ghida la fel de la marginea nasului prin colțul ochiului, la fel într-o linie dreaptă.
  2. Dimensiune și direcție – trebuie să adaptăm forma sprâncenelor în conformitate cu mărimea ochilor, a frunții, a feței etc. O greșeală frecventă pe care a observat-o Monica sunt „sprâncenele căzute”, cele care au codița mult prea jos, cu cât sprânceana va fi mai căzută cu atât ochiul vă părea mai obosit. Un sfat oferit de make-up artistă este să nu ducem codița în jos dar mai degrabă spre tâmplă, pentru a oferi un „lifting” feței.
  3. Nuanța – „80% din toate fetele pe care le-am întâlnit foloseau produse mult prea închise sau cu un ton nepotrivit” spune Monica. Ea spune să optăm mai bine pentru o nuanță mai deschisă decât firele noastre, ca să creăm o dimensiune. Putem să ținem cont și de tonul pielii, a părului, că să alegem o culoare la sprâncene.

Monica mai spune că, partea de sus a sprâncenei ar trebui să fie cât mai paralel cu partea de jos, iar codița ar trebui să fie ușor descendentă, dar nu foarte căzută. De la apex spre colțul exterior, ar trebui să avem cam 25% din dimensiunea sprâncenei, iar de la apex spre colțul interior ar trebui să fie cam 75%.

Ce ține de machierea sprâncenei, ar trebui să optăm pentru o nuanță mai deschisă la începutul sprâncenei, iar spre codița ar trebui să fie mai închisă ca sprânceana la final să arate ca un degrade. „Nu trebuie să folosim aceeași nuanță pe întreaga formă a sprâncenei!” accentuează Monica.

Monica Andreea Palcau, make-up artistă, a făcut și un tutorial comparativ între o sprânceană machiată corect și una greșit.

Vezi în video:

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Monica Andreea Palcau (@monicapalcau)

Foto: Instagram/ Monica Andreea Palcau

Distribuie articolul: