În episodul de astăzi Beauty Factory, vreau să vorbim despre o temă foarte des abordată – greșelile în machiaj. Chiar dacă este o temă îndelung discutată și studiată, totuși încă multe femei fac greșeli foarte vizibile atunci când își aplică machiajul. Astăzi vom vorbi despre trei dintre ele: nuanța greșită a fondului de ten, aplicarea incorectă a blush-ului și fardarea exagerată a sprâncenelor. 

Fondul de ten

Cea mai corectă metodă de alegere a nuanței fondului de ten este testarea lui pe gât. Culoarea gâtului trebuie să fie și culoarea feței și nu invers, astfel vom evita să arătăm de parcă am purta o mască.

Blush-ul

Atunci când aplicăm fardul de obraz trebuie să alegem culoarea care ni se potrivește și să nu exagerăm cu cantitatea.

În teorie, se spune că tenului deschis la culoare i se potrivesc nuanțele de roz, pentru tenul măsliniu sunt de preferat nuanțele oranj şi corai, iar pentru tenul închis la culoare, nuanţele de roşu merg cel mai bine. În realitate, însă, nu e suficient să vă bazaţi doar pe aceste sfaturi generale. Încercaţi mai multe variante înainte de a vă opri la cea despre care credeţi că vă scoate cel mai bine în evidenţă trăsăturile.

Fardarea sprâncenelor

Cea mai bună metodă la care poți apela pentru a alege corect nuanța fardului de sprâncene constă în observarea atentă a culorii naturale pe care acestea o au. Desigur că trebuie să iei în considerare și subtonul pielii tale, dar și culoarea părului.

Nuanța fardului de sprâncene pentru părul blond sau șaten deschis
Blondele naturale au, de obicei, sprâncenele în tonuri de cenușiu. Fardul potrivit pentru ele este cel bej, care le va uniformiza sprâncenele și le va face sa aibă o nuanță asemănătoare cu cea a părului.

Nuanța fardului de sprâncene potrivită pentru brunete
Dacă ești brunetă, cu siguranță sprâncenele tale au o culoare naturală închisă. Optează pentru un fard cât mai apropiat de aceasta și folosește o pensulă cu care să umpli golurile rămase printre firele de par.

Nuanța fardului de sprâncene care li se potrivește șatenelor și roșcatelor

Șatenele și roșcatele au, de obicei, sprâncenele în nuanțe de maro. În ceea ce privește fardul, este indicat să folosească produse cu un ton mai deschis decât nuanța naturală.

Vezi și: Beauty Factory: Obține o coafură cu volum în doar trei pași simpli (Video)