Fie că e vorba de mare, munte sau grădina bunicii, timpul liber este cel mai plăcut dacă îl petreci cu o carte bună. Așa că nu uita să îți pui în bagaj ceva de citit. Cei de la Elefant.md ne-au pregătit o selecţie cu top 10 cărţi pe val în această perioadă, pentru toate gusturile şi preferinţele.

„Pacienta tacută”, Alex Michaelides

Viața Aliciei Berenson este aparent perfectă. Pictoriță renumită, căsătorită cu un fotograf de modă, ea trăiește într-o casă superbă, cu vedere spre parc, într-una dintre zonele cele mai dorite din Londra. Într-o seară, soțul ei Gabriel se întoarce acasă tîrziu de la o ședință foto, iar Alicia îl împușcă de cinci ori în față și apoi rămâne tăcută mai mulți ani. Pacienta tăcută este un thriller psihologic șocant care îşi promite cel puţin o noapte albă!

Comandă AICI

 

 

„La cinci paşi de tine”, Rachael Lippincott

Doi adolescenți grav bolnavi, ale căror vieți atârnă de un fir de ață, se cunosc într-un spital și se îndrăgostesc iremediabil. Cea mai mare problemă este că ei nu se pot atinge, iar distanţa la care trebuie să se afle mereu este de cel puţin 5 paşi. Oare poţi iubi pe cineva pe care nu îl poţi atinge niciodată? O ecranizare superbă a unui film care a bătut recordurile în această primăvară.

Comandă AICI

 

„Bird box: Orbeşte”, Josh Malerman

Malorie își crește copiii așa cum poate: cu ușile încuiate, draperiile trase și toate ferestrele acoperite cu saltele, să nu poată pătrunde nicio rază de lumină. Să nu poată zări ce este afară. Să nu poată desluși inamicul invizibil care a pus stăpânire pe întreaga lume și care îi transformă pe toți cei care-l privesc în criminali violenți și, în cele din urmă, în sinucigași. Bird box: Orbește este un thriller psihologic atât de bine scris, încât amintirea sa te va bântui de-a dreptul mult timp după ce îl vei fi terminat de citit.

Comandă AICI

„Povestea mea”, Michelle Obama

În memoriile ei, Michelle Obama îi invită pe cititori în lumea să, făcând o cronică a experiențelor ce au format-o, pormind de la copilăria petrcuta în partea de sud a orașului Chicago, trecând prin anii în care a fost director executiv și a trebuit să îmbine responsabilitățile de mamă cu cele profesionale, și ajungând la anii petrecuți la cea mai vestită adresă din lume. Descrie cu sinceritate desăvârșită și cu o inteligență vie reușitele și dezamăgirile, atât din plan public, cât și din cel personal, relatându-și povestea așa cum a trăit-o, folosindu-se de propriile ei cuvinte și așa cum dorește ea.

Comandă AICI

 

„Arta subtilă a nepăsării”, Mark Manson

 

O metodă nonconformistă pentru o viață mai bună, New York Times Bestseller, peste 1 milion de exemplare vândute. În acest ghid revoluționar, definitoriu pentru o întreagă generație, autorul ne învață că, pentru a fi fericiți, trebuie să renunțăm la a fi ‘pozitivi’ mereu și trebuie, în schimb, să ne perfecționăm în învingerea obstacolelor. Susținându-și afirmațiile cu cercetări academice și anecdote bine plasate, Manșon argumentează că pentru a avea o viață mai bună trebuie să știm nu cum să transformăm lămâile în limonadă, ci cum să le tolerăm mai bine. El ne sfătuiește să ne cunoaștem limitele și să le acceptăm. Această este adevărată sursă a puterii.

Comandă AICI

„Să nu spui niciodată pentru totdeauna”, Jennifer L.Armentrout

Ea a învățat că tăcerea era cea mai bună armă a să. El a jurat că o va proteja întotdeauna. Amândoi împărtășesc un trecut îngrozitor, în urma căruia au creat o legătură indestructibilă. Sau, cel puțin, așa credeau ei. Până când drumurile lor s-au despărțit brusc, în urmă cu patru ani. Mallory și Rider încearcă de ceva vreme să-și depășească experiențele înfiorătoare trăite într-un centru de plasament, să-și clădească un viitor, să uite. Dar chiar când credeau că au lăsat trecutul în urmă, Mallory și Rider se reîntâlnesc la liceu și descoperă că legătură puternică din copilărie n-a dispărut.

Comandă AICI

 

 

„Fă-ţi patul”, William H. McRaven

Bestseller New York Times, vândut în 27 de țări. Dacă vrei să schimbi lumea, începe prin a-ți face patul. Astfel și-a început discursul amiralul William H. McRaven în față absolvenților Universității din Austin în ziua acordării diplomelor. Inspirându-se din sloganul universității-“Ce începe aici schimbă lumea”-el le-a împărtășit celor prezenți cele zece principii pe care le-a învățat în timpul antrenamentelor pentru trupele U.S. Navy Șeal, care l-au ajutat să depășească dificultățile întâmpinate nu numai în cursul pregătirii și îndelungatei sale cariere militare, dar și în întreaga lui viață.

Comandă AICI

 

„Scurta istorie a timpului. De la Big Bang la gaurile negre”, Stephen Hawking

Nici o carte de știință nu s-a bucurat vreodată de popularitatea. Scurte istorii ale timpului: timp de mai bine de patru ani s-a aflat pe lista de bestselleruri din The Sunday Times, mai mult decât orice altă carte. Explicația acestui succes ține de natură întrebărilor pe care le pune aici Stephen Hawking, unul dintre cei mai mari savanți contemporani, devenit, alături de Einstein, un simbol al științei: Cum s-a născut universul? Este timpul reversibil? Este spațiul nemărginit? Există și alte dimensiuni spațiale, care scăpa percepției noastre? Artă lui Hawking e de a găsi imagini intuitive, pregnante, prin care stimulează fantezia și curiozitatea oricărui cititor, fie că este sau nu inițiat în fizică fundamentală.

Comandă AICI

 

„Sticletele”, Dona Tart

Theo Decker, un adolescent de treisprezece ani din New York, supraviețuiește că prin minune unei explozii care îi omoară mamă într-un muzeu de artă și intră fără voia lui în posesia unui mic tablou fascinant, preferatul mamei sale.  Opt ani mai târziu, Theo lucrează într-un magazine de antichități, iar tabloul ascuns cu grijă devine pe neașteptate poartă de acces către lumea subterană a traficului cu opere de artă. O poveste plină de suspans, meșteșugită meticulos, asemenea unui tablou flămând, despre iubire și artă, despre pierdere și obsesie, despre supraviețuire și modelarea propriului destin, toate supuse intorsaturilor imprevizibile și nemiloase ale sorții.

Comandă AICI

„Femei care aleargă cu lupii. Povești și mituri ale arhetipului femeii sălbatice”, Clarissa Pinkola Estes

În fiecare femeie se ascunde o creatură puternică, înzestrată cu instincte bune, pasionată, creativă și înțeleaptă. Adesea, însă, cultură și societatea au sufocat această „Femeie sălbatică”, au redus-o la tăcere, încercând cu obstinație să o „civilizeze”, forțând-o să-și asume roluri rigide, care-i înăbușă elanurile. Psihanalistă și povestitoare, fascinată de mituri și legende, Clarissa Pinkola Estes ne invită să recuperăm această parte adânc îngropată în noi, vibrantă, generoasă, plină și dătătoare de viață.

Comandă AICI

 

P