Acest preparat cu năut, vinete, ceapă și usturoi este perfect pentru zilele de post sau când vrei să ţii regim de slăbit. Poate fi şi o garnitură delicioasă.

 

Ingrediente pentru două porţii

1 vânătă

250 g năut din conservă

1 ceapă

3 căței de usturoi

50 ml ulei

pătrunjel

sare

Mod de preparare

Tai vânăta cubulețe, pe care le amesteci cu jumătatea din cantitatea de ulei. Le pui într-o tavă și le dai la cuptor, la 200 °C până se înmoaie.

Încingi într-o cratiță uleiul rămas și călești ceapa tocată până devine sticloasă. Adaugi cățeii de usturoi pisați, năutul scurs și spălat și torni apă cât să acoperi năutul.

Lași să fiarbă cinci minute, vasul fiind acoperit, apoi adaugi vânăta și mai ții pe foc până scade sosul.

Condimentezi cu sare, după gust, și la final adaugi pătrunjel tocat.

 

Distribuie articolul: