Odată ce au fost confirmate încă două cazuri de coronavirus în Republica Moldova, autoritățile au rămas îngrijorate pentru populația sa. Astfel, pe 10 martie, s-a luat decizia de a sista toate orele la grădinițe, școli și universități, dar și contramandarea tuturor spectacolelor teatrale. 

Conform ordinului Ministerului Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova din data de 10 martie 2020, cu privire la situația epidemologică a infecției COVID-19, sunt sistate toate spectacolele teatrale.

Reprezentanții Teatrului Național „Eugene Ionesco” au atenționat toți spectactorii: „Vă anunțăm cu regret că suntem nevoiți să contramandăm toate spectacolele până pe 1 aprilie, urmând să vă ținem la curent cu evoluția ulterioară a acestei situații. Biletele achiziționate le păstrați pentru următoarele reprezentații, care vor fi reprogramate, în cazul în care doriți să le restituiți, vă apropiați de casa teatrului, iar biletele procurate de pe iTicket, vă adresați la ei”.

Un alt anunț a fost făcut și de către reprezentanții Sălii cu Orgă: „Toate concertele sunt anulate conform deciziei Guvernului Republicii Moldova. Festivalul Internațional „J.S. BACH” programat în perioada 4-11 aprilie este transferat pentru luna octombrie 2020”.

Iată lista teatrelor ce au contramandat spectacolele pentru o perioadă: Teatrul Național „Mihai Eminescu”; Teatrul Național Satiricus „Ion Luca Caragiale”; Teatrul Fără Nume; Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici”; Teatrul „Geneza Art”.

Cei care deja au procurat bilete pentru unele spectacole, sunt rugați fie să le păstreze pentru următoarele manifestări, ce vor fi reprogramate, fie să le restituie, adresându-se la casele teatrelor sau la reprezentanții iTicket.

UP Date: Toate spectacolele teatrale și alte întruniri culturale, la care participă de la 50 de persoane și mai mult, au fost sistate până pe 1 aprilie. Asta se arată în ordinul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării din data de 10 martie 2020, cu privire la situația epidemiologică.

Distribuie articolul: