Bluzele și cămășile albe pot fi greu de întreținut. Trebuie să ai grijă cum să le speli pentru a nu le îngălbeni, iar transpirația este o altă problemă cu care ne confruntăm și care ne păteaza cămășile. Petele de transpiraţie sunt poate cele mai dificile de scos şi de multe ori, singura variantă rămâne aruncarea respectivelor articole vestimentare.

Chiar dacă există detergenţi speciali pentru acest tip de pete, concentraţia de chimicale este mult prea mare şi îţi poate dăuna sănătăţii. Deci, ce este de făcut în cazul petelor galbene de pe haine? Simplu! Prepară o soluţie cu ingrediente naturale, iar rezultatele vor fi pe măsură.

1. Oţet şi amidon

Combinaţia de oţet cu amidon îndepărtează petele şi netralizează mirosul neplăcut de pe haine. Vei avea nevoie de:

1 litru de apă

100 ml de oţet

100 g de amidon

Pune apa pe foc şi ţine-o până ajunge în puctul de fierbere, apoi adaugă oţetul. Pune amidonul şi amestecă până ce se dizolvă. Ţine haina în soluţia obţinută 30-40 de minute, apoi pune-o în maşina de spălat şi spal-o normal.

2. Suc de lămâie şi sare

Lămâia are compuşi care ajută la îndepărtarea petelor, iar sarea elimină mirosurile neplăcute. Pentru această soluţie vei avea nevoie de:

zeama de la o lămâie

3 linguriţe de sare grunjoasă

Amestecă sucul de lămâie cu sarea, până ce obţii o pastă. Freacă petele cu acest amestec şi lasă să acţioneze 30 de minute, apoi clăteşte haina în apă caldă.

3. Bicarbonat de sodiu şi apă oxigenată

Acest amestec îndepărtează petele galbene şi păstrează culoarea hainelor. Vei avea nevoie de:

2 linguriţe de bicarbonat de sodiu

125 ml apă oxigenată

Amestecă cele două ingrediente şi cu ajutorul unei perii, freacă petele cu amestecul obţinut. Lasă să acţioneze 15 minute, apoi clăteşte.

Distribuie articolul: