Autoritățile au început pregătirile de examenul de bacalaureat din 2021. În urma pretestărilor, testele ar urma să fie ajutate, spune șefa de la Educație, Lilia Pogolșa. Și asta pentru că „elevii au trecut printr-o perioadă foarte grea anul trecut”, informează AGORA.md.

„Depunem tot efortul și realizăm toate activitățile preconizate an de an pentru organizarea BAC-ului național. Mai mult, recent, am semnat un ordin cu privire la organizarea pretestării, pregătirii pentru BAC, dar și a pretestării pentru clasele primare și gimnaziale. Circa 6.000 de elevi vor participa la pretestare pentru examenele de BAC din circa 170 de școli. În cadrul acestor pretestări, ne dorim să facem o analiză a rezultatelor elevilor în comparație cu pretestarea din anul 2019, fiindcă, în 2020, BAC-ul nu a fost organizat”, a declarat Lilia Pogolșa în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la N4.

„De ce zic analiză – pentru că elevii au trecut printr-o perioadă foarte grea anul trecut. Instruirea online este foarte bună, dar noi cunoaștem că în toamnă toate școlile au recapitulat materialele care au fost sau nu suspendate. În funcție de instituție, fiecare a depus efortul pentru revenirea în regim normal la conținuturile din curricula școlară, dar trebuie să recunoaștem că elevii, care anul acesta ar trebui să susțină BAC-ul național, sunt într-o situație mai dificilă decât cei care l-au susținut în 2019. Analizând rezultatele pretestării, împreună cu grupurile de lucru pentru elaborarea testelor, vom decide. S-ar putea să ajustăm unele conținuturi pentru BAC 2021”, a adăugat ministra Educației, Culturii și Cercetării.

Cât ține de olimpiadele republicane, amânate din cauza pandemiei, Lilia Pogolșa a spus că, în pofida insistențelor sale, Comisia națională extraordinară de sănătate publică a decis că „nu putem să ne permitem acest lux, în situația în care numărul de îmbolnăviri crește”.

„Suntem în discuții continue, cum am putea organiza această etapă raională. La moment, ordinul de organizare a olimpiadelor la nivel raional a fost amânat, nu a fost abrogat. Așteptăm o situație mai bună sau căutăm alternative de organizare a acestor olimpiade”, a mai precizat șefa de la Educație.

Amintim că sesiunea de BAC din 2020 a fost anulată din cauza pandemiei COVID-19. Propunerea Guvernului a fost susținută atunci de majoritatea deputaților.

Foto: Pexels.com

Citește și: Ministra educației, într-un sfârșit: „Administrația grădinițelor poate să-și modeleze programul de activitate”

Distribuie articolul: