Tenismanul Radu Albot a fost, astăzi, decorat cu medalia „Meritul Diplomatic”. Acesta a primit distincția pentru merite deosebite în promovarea imaginii Republicii Moldova, precum și pentru activismul civic în educația tinerii generații, scrie Agora.md.

Distincția a fost înmânată de către ministrul de Externe, Tudor Ulianovschi, în cadrul unei ceremonii festive. „Anume această prestație de excepție, precum și activismul lui civic, în special, în raport cu copii cărora le oferă experiența sa de fiecare dată când vine acasă, ne-a determinat să-l decorăm cu distincția Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene – medalia „Meritul Diplomatic”, a menționat șeful diplomației moldovenești.

La rândul său, Radu Albot a menționat că este onorat să primească această distincţie. „Mereu voi reprezenta Republica Moldova şi mă voi strădui ca ţara noastră să fie cât mai cunoscută în lume”, a accentuat sportivul.

La finele lunii martie, Radu Albot a jucat cu sportivul elvețian Roger Federer. Jucătorul moldovean a cedat ultimele două seturi ale partidei din turul secund al turneului de tenis de la Miami, SUA și a pierdut cu scorul de 4-6, 7-5, 6-3.

Vezi și: Radu Albot s-a întors acasă, după meciul cu Federer: „Mai vreau să joc cu Rafael Nadal” (VIDEO)

Distribuie articolul: