În cadrul balului anual de caritate „Hospice Angelus”, a fost organizată o licitație, prin intermediul căreia a fost vândut un voucher pentru un antrenament cu Radu Albot, în valoare de 750 de euro, dar și un tablou al pictorului Gheorghe Lisița, în valoare de 1.000 de euro. Cel care a scos din buzunar această sumă a fost președintele Federației Naționale de Tenis din Moldova, domnul Ceslav Ciuhrii. 

Anunțul a fost făcut pe pagina de Facebook a Federației Naționale de Tenis, unde s-a mai scris că banii strânși vor fi folosiți de organizatori pentru servicii de îngrijire paliativă a mai multor pacienți care au nevoie de acest tip de servicii.

„Dragi prieteni,

Am participat cu mare plăcere la Balul anual de caritate „Hospice Angelus”, organizat sub patronajul Alteței Sale Prințul Ștefan Dimitrie Ferdinand Sturdza. Consider că buna organizare a Balului, dar și scopul nobil pe care l-a urmărit, îl recomandă ca fiind cel mai important eveniment filantropic al anului în Republica Moldova.

Eforturile acestor oameni minunați, și anume colectarea de fonduri pentru servicii de îngrijire paliativă, merită toată lauda și susținerea noastră. Am participat și eu la licitație și am plecat acasă cu un tablou minunat al pictorului Gheorghe Lisița și un voucher pentru un antrenament cu Radu Albot.

Mulțumesc „Hospice Angelus” și Alteţei Sale Prințului Ștefan Dimitrie Ferdinand Sturdza pentru posibilitatea de a participa la acest eveniment atât de important pentru pacienții care au nevoie de servicii de îngrijire paliativă”, a scris Ceslav Ciuhrii pe contul său de Facebook.

Președintele Federației Naționale de Tenis este un filantrop și om de afaceri, precum și președinte al unei fundații de caritate care îi poartă numele.

Cel mai recent proiect realizat la inițiativa lui Ciuhrii este construcția a două terenuri de tenis de câmp, cu acces gratuit pentru toți doritorii, în parcul „La Izvor” din capitală.