Se spune că cei care vor să se schimbe, nu trebuie decât să rămână ei înșiși.

Se spune că cei care vor să se schimbe, nu trebuie decât să rămână ei înșiși.

Tendințele se schimbă de la sezon la sezon, astfel că pe lângă comoditate, trebuie să ținem pasul cu ceea ce este în trend. În funcție de machiaj, acum sunt în vogă buzele colorate și sprâncenele naturale.

Ce ține de make-up, în prim-plan nu sunt nuanțele, texturile sau tehnicile, ci ceea ce vrei tu să transmiți prin intermediul machiajului.

Iată care sunt cele mai puternice tendințe din acest sezon:

UMBRE METALICE

În această toamnă poți încerca orice fel de umbre, dar cu condiția ca acestea să aibă un finisaj metalic. Desigur, nu trebuie să fie neapărat nuanțe prea accentuate argintii sau aurii sau să vă limitați la o singură culoare.

PIELEA NATURALĂ ȘI ÎNGRIJITĂ

Pielea ar trebui să fie sănătoasă, indiferent de sezon și de tendințele modei. Trebuie să avem grijă nu doar să mascăm imperfecțiunile pielii, ci să scăpăm de ele în totalitate. Chiar și artiștii de make-up ar trebui să folosească mai mult cremuri pentru hidratare, nu doar fond de ten. Pentru a avea o piele îngrijită, trebuie să investești în tenul tău, pentru că nu scăpați așa ușor cu un simplu corector sau alte produse cosmetice care doar maschează imperfecțiunile și încarcă tenul.

Citește și: Moldoveanca Tania Cozma – make-up artist oficial în România al unei celebre companii de cosmetice. Află de la ea tendințe și secrete din arta machiajului

CULORI PURE, CURATE

Make-up artiștii combină cu îndrăzneală diferite nuanțe de culori. Nu iau în considerație culoarea ochilor, de aceea, cei care realizează un machiaj, încep să aleagă culori pure de galben, albastru, portocaliu etc. Cel mai des se folosește tehnica „color block”, atunci când nuanțele nu sunt umbrite și sunt realizate aidoma unor linii grafice. În loc de culori, ne „înzestrăm” cu umbre cremoase.

DESPRE RUJURI:

Acum nu mai trebuie să „monitorizezi” întreaga zi cum îți stă rujul pe buze, odată ce ai mâncat sau servit ceva. Nu trebuie să vă mai faceți griji nici în ce privește aplicarea perfectă a rujului și a conturului precis. Acum, cu cât e mai neuniform, cu atât e mai bine. Dar, spre deosebire de un ruj clasic, culoarea trebuie să fie mai întunecată pe marginea interioară a buzelor și o culoare mai deschisă la „periferii”. A rămas în trend încă de anul trecut rujul în nuanța vinului.

DIN NOU NEGRU

Negrul nu iese niciodată din modă, fie că este o mașină neagră, o rochie sau un oricare alt produs. Ce ține de produsele cosmetice, pentru o lungă perioadă de timp, multe femei aveau curajul să poarte negru doar pe ochi, atunci când foloseau un eye-liner. În acest sezon, cu un creion negru sau cu nuanțele în această culoare, puteți face orice. De exemplu, puteți chiar să desenați ceva, linii sau figuri geometrice.

SPRÂNCENE INVIZIBILE

Sprâncenele naturale, dar bine aranjate, nicidecum nu pot fi trecute cu vederea. Acum, o nouă tendință a apărut – lispa sprâncenelor sau sprâncenele deschise la culoare, neaccentuate.  Sprâncenele „invizibile” sunt potrivite nu numai pentru blonde. Ele sunt ideale pentru a crea imaginea unei fețe „goale” și pentru a aplica umbrele dincolo de limitele pleoapelor.

GENE INFERIOARE

A venit și timpul genelor inferioare.  Producătorii de mascara creează și perii confortabile mici, pentru a putea cu ușurință să îți scoți în evidență și firele genelor din partea de jos a ochiului. Make-up artiștii au mers chiar și mai departe. Aceștia, uneori, desenează cu creionul acolo unde firele lipsesc.

Citește și: Află totul despre machiajul unicorn, noul trend de la Chanel (Foto)

ROZUL

Pentru un machiaj monocrom, e bine să folosiți tonurile pale și încețoșate și aceeași nuanță. Pentru aceasta, una dintre cele mai potrivite culori este rozul.

 

Distribuie articolul: