Sezonul toamnă-iarnă aduce cu el o nouă serie de tendințe în modă menite să dea garderobei tale un aer proaspăt, dar sofisticat. De la culori îndrăzneţe, la croieli androgine, acest sezon se anunţă foarte interesant.

 

Iată câteva dintre cele mai recente și captivante tendințe care vor dicta moda în această perioadă şi pe care ar trebui să le ai în vedere pentru a-ţi revigora garderoba pentru acest sezon.

1. Culorile toamnă-iarnă 2023

În ceea ce privește paleta de culori pentru sezonul toamnă-iarnă 2023-2024, observăm la marile case de modă o diversitate de tonuri care variază de la cele calde și pământii, la nuanțe mai îndrăznețe și luminoase.

●     Verde închis și burgundy: Aceste două culori inspirate de nuanţele toamnei sunt dominante în acest sezon pe podiumurile celor mai cunoscute case de modă, adăugând o notă de eleganță și rafinament ținutelor tale.

●     Bleumarin: Un clasic, bleumarinul este întotdeauna în tendință în timpul sezonului rece, iar anul acesta nu face excepție. Această nuanţă profundă și elegantă poate fi găsită într-o varietate de piese vestimentare, de la paltoane, până la pulovere şi rochii.

●     Portocaliu aprins: Pentru cele care doresc să adauge o notă de prospețime și vitalitate garderobei de toamnă-iarnă, portocaliul aprins este o alegere îndrăzneață. Această culoare strălucitoare poate fi încorporată sub formă de detalii sau piese vestimentare centrale pentru un efect dramatic.

2. Texturi și materiale de sezon

Pentru a face față temperaturilor mai scăzute, este esențial să alegi materialele potrivite în acest sezon. Sezonul toamnă-iarnă 2023 aduce în atenţia iubitoarelor modei o varietate de texturi și materiale:

●     Lână și cașmir: Aceste materiale naturale și delicate sunt ideale pentru hainele de exterior, cum ar fi paltoanele și puloverele. Alege piese din lână sau cașmir de calitate, pentru a te simţi cât mai confortabil în timpul zilelor reci.

●     Denim: Denimul este întotdeauna la modă de fapt. Sezonul acesta, uită de blugii skinny, în favoarea unul model cu o croială dreaptă. Îi poţi purta cu pulovere de caşmir, cămăşi din bumbac şi, dacă vrei un look inspirat din anii ’90, cu geci blugi în nuanțe similare.

●     Piele și piele întoarsă: Pielea este întotdeauna la modă, iar în acest sezon puteți opta pentru piese vestimentare din piele sau piele întoarsă, precum fuste, pantaloni sau jachete, pentru un aspect modern.

●     Tricotaje groase: Puloverele și cardiganele tricotate sunt confortabile și la modă în sezonul toamnă-iarnă 2023-2024. Acestea pot fi purtate cu blugi sau fuste pentru un look casual.

3. Croieli și siluete

În ceea ce privește croielile sezonului toamnă-iarnă, designerii au propus combinații interesante între elementele retro și cele moderne:

●     Croieli oversized: Hainele oversized rămân în tendință și în acest sezon. Paltoanele, cardiganele și puloverele supradimensionate îţi vor permite să creezi o ținută relaxată, și confortabilă perfectă pentru weekend-urile de toamnă.

Distribuie articolul: