Tenul este oglinda fiecărei femei, iar sănătatea și frumusețea, este determinată de felul în care îl îngrijim. Dacă te confrunți cu o piele deshidratată, fragilă, lipsită de elasticitate și uscată, ai nevoie de o îngrijire profesională. În cele ce urmează, cosmetologul Liliana Galbur îți prezintă 5 terapii faciale pentru a te bucura de un aspect hidratat, moale și catifelat.  

csid.ro

Mezoterapia fără ace – reface nivelul de hidratare şi stimulează producţia de colagen

„Este o alternativă modernă a mezoterapiei clasice, terapie ce nu implică ace, anestezie şi perioade de recuperare. De obicei, doar 5% din ingredientele unei creme ajung efectiv în profunzime, atunci când aceasta este aplicată pe ten. În timpul tratamentului, printr-o singură aplicare, pătrund 95% din ingredientele active în straturile profunde ale tenului”, a spus Liliana Galbur.

Terapia cu microcurenți – reprezintă lifting facial complet

„Tehnologia cu microcurenți este bazată pe utilizarea unui curent utilizat pentru o penetrare sporită a ingredientelor active. Reprezintă o procedură care se realizează prin aplicarea unui curent de amplitudine extrem de joasă și frecvență scăzută asupra țesutului. Are efect de lifting și poate fi folosită nu numai pentru față, dar și pentru piept și decolteu”, adaugă cosmetologul.

Terapie cu lumina LED – reglează producției de ulei natural, minimizează roșeața și previne apariția ridurilor

„Tehnologia LED emite o lungime de undă suficientă pentru a stimula și energiza activitatea celulară la nivelul pielii. Ajută la repararea barierei naturale de protecție și, foarte important, stimulează producția de colagen şi acid hialuronic”, menționează cosmetologul.

Peeling facial și mască facială pentru piele lăsată – atenuează considerabil ridurile cauzate de soare, moștenire genetică și îmbătrânire

„Pielea uscată este mai puțin predispusa la acnee, însă predominantă la acumularea de celule moarte pe suprafața epierdemei. Asta îi conferă un aspect îmbătrânit, deci, prin urmare, un peeling facial corect ales de către specialist (pe bază de acizi alfa-hidroxizi, acid lactic, mandelic sau glicolic) poate reda tenului tău confortul şi strălucirea de odinioară”, a spus Liliana Galbur.

Masajul facial  –stimulează vasele limfatice și facilitează eliminarea toxinelor din zona feței

„Masajul facial ajută enorm la îndepărtarea celulelor moarte, care se acumulează la suprafața pielii şi care îi dau tenului acel aspect tern, şi îmbătrânit. Lăsată netratată, aceasta poate crăpa sau chiar se poate infecta. Este foarte important ca pielea uscată să fie hidratată constant. Iar asta o poţi face şi de acasă, cu ajutorul alimentelor din bucătărie, cu ajutorul produselor cosmetice corect selectate şi, bineînțeles, cu ajutorul acestor terapii delicate, care se pot combina perfect între ele pentru un rezultat frumos şi de durată”, menționează cosmetologul.

doc.ro

De asemenea, pentru îngrijirea tenului deshidratat și lipsit de fermitate, sunt recomandate cremele de față care conțin acid hialuronic, ce ajută la menținerea apei în țesuturi. Folosește și un ser pentru a-ți reîmprospăta pielea. Acesta pătrunde în țesut mai repede și mai profund decât cremele. Ideal este însă alegerea unui set de îngrijire complet, cu produse pe care să le folosești zilnic la intervalele de timp recomandate de specialiști. În special în sezonul rece e indicat să aplici o cremă intens hidratantă, care să îți protejeze tenul de diferențele de temperatură din interior și exterior.

Citește și: Acidul hialuronic – usucă sau hidratează pielea? Cum să îl aplici pentru a te bucura de beneficiile sale