Anul acesta, Teatrul Naţional „Mihai Eminescu” împlineşte 100 de ani de la fondare. Înființat în toamna anului 1921 acesta și-a confirmat statutul prin decret regal trei ani mai târziu. Astfel, pe parcursul unui secol scena teatrului a fost plină de emoţiile şi trăirile celor mai dedicaţi actori ai ţării şi nu doar.

Directorul general al instituţiei, Petru Hadârcă a dezvăluit pentru Radio Moldova Actualităţi că în acest an teatrul va organiza mai multe activităţi dedicate centenarului.

„Anul acesta pentru noi în mod deosebit va fi Anul Centenarului Teatrului Naţional „Mihai Eminescu”. Lunar vom încerca să sărbătorim acest eveniment prin diferite proiecte, evenimente. Ştim că va fi şi din partea Băncii Naţionale emisă o monedă jubiliară. Ne gândim cu Poşta Moldovei să facem un album dedicat teatrului. La Muzeul Naţional ne propunem în august să expunem o expoziţie dedicată pictorilor scenografi care au evoluat pe scena Teatrului Naţional. Cu Biblioteca Naţională sper să reuşim să facem o expoziţie de cronici, de afişe. Cu Teatrul Naţional vom organiza un turneu prin ţară”, a declarat Petru Hadârcă.

Cu ocazia centenarului Teatrului Naţional „Mihai Eminescu”, Radio Moldova lansează o rubrică dedicată acestei aniversări, care va fi difuzată în fiecare duminică pe parcursul întregului an în cadrul emisiunii „Matinal de weekend”.

„În această rubrică nouă, cu genericul: 2021-Anul Centenarului la Teatrul Naţional „Mihai Eminescu” veţi auzi pe tot parcursul anului vocile actorilor de la Teatrul „Mihai Eminescu”, vocea lui Petru Hadârcă, a multor oameni de cultură”, a menţionat redactorul-prezentator, Alina Chiriac-Ivaşcu.

Foto: Facebook/TNME