Instituțiile teatral-concertistice își vor relua repetițiile, activitățile de pregătire a artiștilor și organizarea evenimentelor în aer liber cu participarea unui număr mai mic de 50 de persoane, anunță Ministerul Culturii și Cercetării (MECC). Relaxarea restricției va intra în vigoare din 1 august curent, menționează AGORA.md.

„Reluarea activității instituțiilor teatral-concertistice va fi realizată în mai multe etape succesive, începând cu personalul a cărui activitate este necesară pentru pregătirea spațiilor, a celor care au un rol esențial în desfășurarea activității și a celor care nu îşi pot desfășura activitățile curente de la distanță”, trensmite MECC.

Potrivit autorităților, în timpul repetițiilor se vor evita scenele cu contact apropiat. Machiajul şi coafura se vor efectua cu respectarea regulilor generale: menţinerea distanţei fizice, limitarea contactului apropiat, igienizarea mâinilor şi dezinfecţia suprafeţelor înainte şi după şedinţa de machiaj.

În același timp, angajaţii cu vârstă înaintată, care necesită protecţie sporită, precum şi cei care au copii cu vârstă mică, vor putea beneficia de condiţii speciale de muncă, inclusiv prestarea serviciilor de la distanţă, mai transmite Ministerul Culturii și Cercetării.

Totodată, evenimentele culturale care urmează să fie desfășurate în aer liber de către instituțiile teatral-concertistice vor trebui acreditate de către MECC.

„Organizatorii vor amenaja spațiul astfel încât să se permită menținerea distanței fizice de un metru între persoane se va realiza măsurarea temperaturii, precum și efectuarea triajului observațional la intrarea în zona delimitată a evenimentului”, se arată într-un comunicat al instituției.

Distribuie articolul: