Actorii se întorc la muncă, iar elevii revin în bănci după vacanța de iarnă. Este anunțul făcut de primarul capitalei, Ion Ceban, după ședința municipală a Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică, informează AGORA.md.

„Au parvenit în adresa Primăriei mai multe scrisori din partea actorilor care roagă disperați să își reia munca. Membrii comisiei, întruniți în ședință, au analizat situația și au ajuns la concluzia că teatrele pot activa cu păstrarea tuturor măsurilor de sănătate publică și condițiilor de siguranță sanitară în contextul pandemiei COVID-19”, a scris Ion Ceban pe Facebook.

Mai exact, numărul vizitatorilor nu trebuie să depășească jumătate din capacitatea sălii. De asemenea, sunt impuse păstrarea distanței, termometria la intrare, purtarea măștii de protecție, iar spectacolul nu trebuie să dureze două ore. În aceleași condiții pot fi organizate concertele.

Totodată, pe 11 ianuarie, copiii se întorc la școală după programul de învățare de până la vacanță.

Amintim că, pe 27 noiembrie 2020, Comisia națională extraordinară de sănătate publică a interzis desfășurarea activităților cu prezența spectatorilor în teatre, cinematografe, săli de concerte și în case de cultură.

Distribuie articolul: