Sunt momente în care „încrederea în sine” pare a fi un subiect la care se poate doar de visat. Momentele de ezitare și de nesiguranță apar în viața ta atunci când îți dorești mai puțin și te împiedică să-ți duci planurile la bun sfârșit și să-ți transformi visele în realitate.

În astfel de momente, trebuie  te eliberezi de tot ce te ține în spate și  preiei frâiele vieții tale. Iar așa cum gândurile au tendința să se materializeze, vezi mai jos câteva lucruri pe care să ți le spui pentru a depăși aceste momente frustrante.

1.Povestea pe care ți-o spui este povestea pe care o trăiești 

Cu toții avem o poveste despre noi înșine pe care ne-o spunem în fiecare zi. Tot timpul. Iar această poveste te face să fii ceea ce ești.

2. Fiecare gând negativist poate fi schimbat

Permite adevărului să fie mai puternic decât gândurile dificile care există în capul tău. Uneori acest lucru poate fi mai greu de realizat, dar dacă începi să exersezi această practică în fiecare zi, vei observa că lucrurile se schimbă în bine. Așa că începe de azi prin a nu te judeca prea aspru.

3. Fii adevărată

Cât de mult nu te-ai strădui să fii pe placul celorlalți, cea mai bună versiune a ta este cea adevărată. Astfel, pentru a-ți spori încrederea în tine fii sinceră cu tine și asigură-te că te prezinți așa cum ești.

4. Nu uita să ai grijă de tine

Ai grijă de sufletul tău și vei avea grijă de tine. Oferă-ți timp să îți asculți gândurile, să afli de ce ai nevoie pentru a fi fericită. Lucrează la relația pe care o ai cu tine însăți deoarece este cea mai importantă relație din viața ta.

5. Cel mai mare critic trăiește în percepția ta despre percepția oamenilor despre tine

Da, uneori tinzi să te concentrezi prea mult la ce cred oamenii despre tine. Ei bine aceasta este unul dintre cei mai mari inamici ai încrederii în propria persoană. Nu trebuie  îți pese atât de mult de părerile altor oameni, lucrează mai mult la părerea pe care o ai tu despre tine.

6. Învață din momentele dificile

Uneori trebuie să treci prin dificultăți, despărțiri, respingeri și răni dureroase pentru a descoperi două adevăruri puternice: 1. Viața nu este exact așa cum ai crezut tu. Și 2. Fericirea este în sufletul tău, nu trebuie căutată în altă parte.

7. Cu cât ieși mai mult din zona de confort cu atât îți vei da seama cât de frumoasă este viața

Lucrurile minunate se vor întâmpla în momentul în care alegi  trăiești cu adevărat. Nicio poveste frumoasă nu va începe cu „Și stăteam eu acasă, pe canapea, uitându la tv…”.

Sursa

Distribuie articolul: