Ți se întâmplă să te simți tot timpul obosit? Te-ai culcat la o oră rezonabilă, dar tot ești extenuat și ai da orice pentru un pui de somn după-amiaza? Îți este tot mai greu să te concentrezi? Nu ești singur în această situație. Tot mai mulți oameni se plâng că se simt mereu obosiți, lipsiți de energie sau de inspirație. Totuși, nu trebuie să ignori aceste stări, pentru că ele se pot înrăutăți. 

Chiar dacă poate părea greu, ar trebui să încerci să apelezi la câteva practici care să îți dea energie. Probabil că, la început, nu o să observi o diferență, însă dacă vei adopta câteva obiceiuri sănătoase, sigur îți vei mulțumi mai târziu și te vei simți din ce în ce mai bine, scrie stiridinvest.ro.

Iată care sunt lucrurile menite să te țină în priză!

– Nu neglija sportul

Dacă și tu ești printre oamenii care se plâng că nu au timp să facă mișcare, îți recomandăm să începi măcar cu 30 de minute pe zi. De ce? Pentru că, pe lângă alte multe beneficii, efortul fizic îți face corpul să secrete endorfine, denumite și moleculele fericirii. Ele îi declanșează persoanei o stare de bucurie. Te va surprinde cât de revigorat, productiv și plin de energie te vei simți după workout. Până și o scurtă plimbare seara poate face minuni asupra stării tale de spirit.

– Ai grijă de pasiunile tale

Este posibil să nu te afli printre oamenii care își câștigă existența prin pasiunea lor, dar asta nu ar trebui să te îndepărteze de ale tale. Alocă niște timp săptămânal în care să-ți poți relaxa mintea, făcând ce-ți place. Nu ai o pasiune? E momentul ideal să-ți găsești una! Gândește-te la ceva ce, poate, te-a atras mereu. Înscrie-te la un curs sau caută tutoriale pe Internet. Dansul, cântatul sau ascultatul muzicii au efecte terapeutice dovedite. Ai putea să înveți să cânți la un instrument, cum ar fi pianul.

Decorează-ți biroul sau camera

Locul în care îți desfășori activitatea îți poate influența foarte mult starea de spirit. Este important să lucrezi într-un mediu ordonat și spațios. Dacă lucrezi de acasă, asigură-te că ai parte de aer curat și multă lumină. Amenajează și personalizează biroul exact așa cum îți place.

– Mai puțină muncă

Acceptă că nu ești omul bun la toate, care poate munci încontinuu, fără pauze. Încearcă să te detașezi de problemele de la job, creează-ți un program de muncă, găsește timp pentru relaxare. Discută cu o persoană dragă; dacă te apasă ceva: gestionează stresul, caută ajutor. Este bine să ai o zi pe săptămână în care să te deconectezi complet.

Așadar, starea de oboseală continuă nu ar trebui să fie ceva obișnuit în viața ta. Ai grijă să dormi suficient, să faci mișcare și să ai o alimentație sănătoasă, iar în unele zile să lași deoparte munca, și să te relaxezi.

 

Distribuie articolul: