Stresul, factorii poluanți, predispoziția genetică și chiar produsele de îngrijire a părului alese necorespunzător pot produce efecte dăunătoare pentru podoaba noastră capilară. Metodele profesionale de tratament pot fi extrem de costisitoare, însă, din fericire, există și metode mai accesibile de a scăpa de problemele scalpului și ale părului. Cu o eficiență dovedită de numeroase studii, poți include în rutina ta de îngrijire un ulei de cocos pentru păr care va ameliora mătreața, va preveni vârfurile despicate și te va ajuta să îți păstrezi părul frumos și sănătos. 

Combate mătreața

Uleiul de cocos are în componență o mulțime de substanțe ale căror funcții nu pot fi trecute cu vederea, printre care se numără și acizii grași cu lanț mediu. Printre caracteristicile acestora se numără și cele antimicrobiene și antibacteriene, atât de necesare în combaterea mătreții. Ceea ce face, mai concret, uleiul de cocos este să hidrateze scalpul și să îi ofere protecția antifungică necesară pentru a împiedica uscarea excesivă a scalpului și pentru a îndepărta bacteriile care cauzează apariția mătreții. Pentru a scăpa de mătreață îți recomandăm să folosești o mască de păr cu ulei de cocos o dată (dacă ai un păr cu tendințe de îngrășare) sau de două ori pe săptămână (dacă ai un păr uscat).

Previne despicarea vârfurilor

Zilnic, părul nostru este supus la diverse tipuri de agresiuni. Chiar și simpla periere a podoabei capilare poate fi dăunătoare, dacă nu se realizează prin tehnicile și cu instrumenetele potrivit alese. Să nu mai punem la socoteală faptul că placa de păr, uscătorul, ondulatoarele sau periile electrice și alte tipuri de ustensile pentru păr îi provoacă acestuia la fel de mult rău. De fapt, printre urmările acestor acțiuni se numără și despicarea vârfurilor. De multe ori, această problemă nu se mai poate remedia decât folosind foarfeca, de aceea este important să o prevenim. Și de data această putem vorbi despre beneficiile unui ulei de cocos pentru păr, care se comportă în lupta cu vârfurile despicate precum o mască de păr profesională.

Explicația este una destul de simplă: uleiul de cocos este foarte hidratant – fiind folosit și ca loțiune de corp. Aplică-l pe lungimea firelor de păr și el va acționa ca o peliculă protectoare, prevenind pierderea proteinelor care se regăsesc la nivelul firelor de păr.

Sursa: libertatea.ro