Acum doi ani, a adus pe lume primul copil – omulețul care i-a colorat viața în cele mai vii nuanțe. Astăzi, Tatiana Vornicescu este din nou însărcinată și trăiește clipe unice, cu care doar o mămică se poate delecta. În exclusivitate pentru Ea.md, jurnalista a acceptat provocarea de a realiza un pictorial inedit în compania celui mai mic bărbat din familia sa. Vezi în continuare cât de dulce este Damir și cum se simte Tatiana în cel mai frumos rol din viața unei femei.


Vestea că voi deveni mămică pentru a doua oară a fost cea mai frumoasă surpriză din ultima perioadă

Având deja un copil, noutatea că voi deveni mămă la pătrat nu a făcut decât să-mi aducă emoții pozitive și multă bucurie în suflet. Chiar dacă nu a fost o sarcină programată, ne doream mult acest lucru, iar acum ne rămâne doar să ne bucurăm de marele eveniment și să trăim la maxim fiecare clipă, pentru că avem de ce!

img_1931

Atunci când a aflat că va fi fratele mai mare, fiul meu a spus: „Nu, bebe!”

Recent, am făcut o comandă de hăinuțe pentru băiețelul meu, Damir și pentru bebelușul din burtică. Bineînțeles că el a fost foarte curios să vadă ce se ascunde în cutie, iar atunci când a observat că acolo se află și hăinuțe mai mici decât ale lui a fost foarte surprins. De fapt, eu încerc să îi explic că, în curând va veni pe lume un nou membru în familie și el începe să înțeleagă acest lucru. Totuși, s-a întâmplat de câteva ori să mă muște de burtă, iar dacă prea multă lume îl întreabă despre bebeluș, devine agresiv. Eu sper că până voi naște, el va mai crește un pic și va conștientiza. Cu siguranță că își va iubi surioara, pentru altfel nu are cum să fie. Fiindcă trăiește într-o familie cu multă armonie și dragoste, cred că o va proteja pe cea mică și va avea grijă ca un adevărat frățior. Noi, ca părinți îi vom acorda toată atenția anume lui, pentru că bebe nu va înțelege prea multe. Ar fi cea mai mare greșeală să îl neglijăm pe Damir în această perioadă.

Fetița noastră va purta un nume de origine greacă

Eu sper că va fi fetiță! Am făcut de câteva ori ultrasonografia și dacă la început mi-au spus că este băiat, la ultima vizită la medic am aflat că va fi sută la sută fată. Până la urmă nu asta contează. Important este să fie sănătos copilul. Am pregătit și un nume, însă nu vreau să îl dezvălui deocamdată, pentru că nu suntem încă foarte deciși. Pot spune doar că va fi un nume frumos.

img_1876

În perioada sarcinii am insomnie

Nu știu de ce, dar acum îmi vin cele mai multe idei. Chiar dacă sunt foarte obosită și dorm doar două – trei ore pe noapte, reușesc să fiu foarte activă. Încerc să fac cât mai multe lucruri, să dezvolt afaceri, deși soțul nu îmi prea permite!

img_1951

O mamă este Mamă chiar dacă nu alăptează

Bineînțeles că sunt pentru ca o femeie să nască natural și să alăpteze, dar cred că dacă o mamă decide să nu o facă, nimeni nu ar trebui să o învinuiască cu nimic. Eu, de exemplu mi-am alăptat copilul doar doar luni. Asta pentru că nu am avut voie să o fac mai mult timp din motiv că laptele a fost infectat. Chiar dacă mulți spun că este cel mai sănătos mod de a hrăni copilul, nu e nici pe departe așa. Înainte de a alăpta bebelușul, este necesar să fie făcută o analiză a laptelui, iar la noi, în Moldova medicii nu învață pacientele despre acest lucru.

img_1867

Nu sunt o gravidă pofticioasă

Consider că ideea cu poftele este doar o aluzie greșită în capul mămicilor. Singura preferință mai neobișnuită pe care o am în această perioadă este zeama de casă pe care o mănânc cu brânză de oi și ceapă. În rest, mă alimentez în mod obișnuit, iar dacă dispun de timp, îmi fac singură poftele.

img_1910

Asemănarea dintre prima și a doua sarcină este… toxicoza

Diferența este că acum adaug mai puține kilograme. Asta pentru că atunci mi-am permis să mănânc mai multe dulciuri decât trebuie. Este și motivul pentru care am pus pe mine 30 de kilograme frumoase. De data acasta, nu e chiar așa! În ceea ce ține de latura emoțională, cred că depresia și stresul apar doar la mămicile care nu au treabă. Atunci când ești în mișcare, nu ai timp să te gândești la asta.

img_1881

Niciodată nu am ținut cont de superstiții!

Chiar și la prima sarcină, la doar patru luni, aveam cumpărat tot de ce era nevoie până la trei ani. Până și acum am unele lucruri. De fapt, sunt o mămică organizată și îmi doresc ca totul să fie pus la punct.

img_1941

Mi-aș dori să am 5 copii

Fiind unicul copil la părinți, întotdeauna am dus lipsa surorilor și fraților. Mie îmi place gălăgia și oaspeții. Ador când în casă este multă lume, când cei mici aleargă și fac șotii. Iată de ce, acum, vreau să am mulți copii. Să vedem dacă și soțul va fi de acord cu mine!

Tatăl copiilor mei este un om extraordinar

Pot spune că am avut noroc de un soț iubitor, înțelegător și foarte grijuliu. Este un familist convins și mă ajută foarte mult în acest sens. Damir este slăbiciunea lui. În fiecare dimineață îl duce la grădiniță și reușește să mă scape de foarte multe responsabilități. Per total, avem un tată tare bravo!

Locație: Patisserie Caramel

Adresa: str. Miropolit Gavriil Bănulescu – Bodoni 4, Chișinău

Telefon:  068193131

E-mail: patisserie.caramel@gmail.com

Foto: Dima Iacovlev