„Gala Femeilor de Succes” este un eveniment organizat în fiecare decembrie la București și este un eveniment dedicat româncelor reprezentative care au obținut performanțe în diverse domenii de activitate și care s-au evidențiat pe tot parcursul anului. Premierea este o tradiție de ani de zile a Professional Celebrity, iar în acest an au premiat performanța în jurnalism și perpetuarea tradițiilor folclorice unei jurnaliste de la Chișinău. Tatiana Slivca a ridicat trofeul pentru emisiunea „Zestrea neamului”, difuzată la Noroc TV.

Proiectul a fost inițiat acum 15 ani de profesorul Mihaela Șerban din dragoste pentru România, iar succesul fiecărei ediții spune tot. Prestigioasa gală a adus în atenția publicului și este bine recunoscută. Timp de 15 ani peste 800 de femei, românce de succes din toate domeniile, au primit premiul în acest format original, dovada fiind munca depusă pe parcursul anilor.

Juriul este de fiecare dată format din oameni de presă, artiști, iar criteriile de evaluare au fost popularitatea în domeniul în care activează (cinematografie, muzica, televiziune, sport, sănătate, învățământ, diplomație, cultură, jurnalism, turism), talent, implicare socială, imagine etc. Printre membrii juriului din acest an care i-au supervizat pe organizatori se numără: Elena Merișoreanu, Gheorghe Turda, regizorul Ioan Cărmăzan, Cristian Brancu, Oana Turcu.

Organizatorii au pus acest format în scena alături de personalități din toate domeniile: Elisabeta Lipa, Cristian Topescu, Octavian Bellu, Stela Popescu, actrița Florina Kendrick Roberts, actorul Daniel Ganea, Elena Merișoreanu și o serie de jurnaliști de excepție din ROMÂNIA. În acest an, evenimentul a început cu un omagiu adus Stelei Popescu. Marea actriță a fost aplaudata timp de 7 minute continuu, pe fondul unor imagini extraordinare, în care își ridica premiul la edițiile anterioare – un moment absolut emoționant!

Prezentatoarea TV de la Chișinău a ridicat premiul pentru prestația sa deosebită în televiziune și promovarea valorilor românești, a folclorului autentic și a spiritului de neam.

Tatiana Slivca, prezentatoarea și autoarea a proiectului „Zestrea Neamului”:

„Este o distincție care mă onorează, o încununare a eforturilor depuse de-a lungul anilor, pentru că un proiect televizat se construiește prin muncă constantă. Este un trofeu acordat pentru secțiunea televiziune și se pare ca sunt prima basarabeancă ce a intrat în posesia lui. Este un trofeu pe care-l voi purta cu mine prin ani. Vreau să-i mulțumesc Silviei Semeniuc pentru că, urmărindu-mi activitatea, a decis să îmi solicite CV-ul și să-mi înainteze dosarul spre examinare și mulțumesc Mihaelei Serban, sufletul acestui eveniment, pentru distinsa apreciere și pentru votul de încredere”, a precizat jurnalista pentru EA.md.

De-a lungul celor 15 ediții, Mihaela Șerban și echipa de organizatori au invitat pe scena Galei pentru a-și ridica premiile nume sonore din folclorul românesc, precum Irina Loghin, Maria Ciobanu, Sofia Vicoveanca și altele. Jurnalista de la Chișinău este prima basarabeanca care deține premiul acestei gale.

„Vreau să mulțumesc echipei Noroc TV și fiecărui membru în parte, alături de care realizez emisiunea „Zestrea neamului” – un proiect pe care din start l-am conceput ca fiind unul de colaborare și de promovare a artiștilor de pe ambele maluri ale Prutului. Vreau să le mulțumesc din inima și protagoniștilor emisiunilor noastre care, nu doar că-mi acceptă fiecare invitație cu multă deschidere, dar își doresc să fie parte a acestei emisiuni. Aflându-mă la București, am avut posibilitatea să stabilesc deja filmări pentru anul viitor cu vedetele populare prezente la eveniment. Așadar, emisiunea „Zestrea neamului” își continuă drumul cu încredere, a precizat Tatiana Slivca, prezentatoarea Noroc TV.

Foto: Arhivă personală