Un om frumos nu îl recunoști după chip și fizic, ci mai degrabă după felul său de a fi, după suflet, energia și abilitățile sale empatice. Din păcate, nu toți gândesc la fel, iar unele persoane sunt supuse unor presiuni atunci când aleg să slăbească, fie că o fac din motive de sănătate și pentru avea mai multă energie pentru a-și atinge scopurile, fie că ajung să fie stingheriți de cei din jur din cauza greutății corporale.

Trist este faptul că deși au ales să înceapă lupta cu kilogramele, aceste persoane sunt în continuare presate pentru că procesul nu este sufiecient de rapid, pentru că „nu se văd rezultatele”, etc… Nu este deloc ușor să renunți la obiceiurile zilnice, la cele alimentare și să-ți menții motivația pentru a slăbi. Cert este că unele persoane sunt atât de puternice încât reușesc să o păstreze orice s-ar întâmpla.

Bloggerița Tanya Goncear a luat o decizie acum jumătate de an și până în prezent se poate lăuda cu rezultate remarcabile. Totuși acest parcurs, după cum recunoaște și ea, nu a fost și nici nu este unul ușor. Există stări și stări. Este mai greu atunci când după perioada în care kilogramele „se duc” constant, vine perioada de stagnare și cifrele de pe cântar nu se schimbă sau ajung chiar să se ridice un pic – proces absolut normal, numit de specialiști „ faza de platou”, care poate varia de la câteva zile la câteva săptămâni și uneori, câteva luni. Este un moment dificil pentru cei care au scopul de a slăbi. De aceea este important să-i susținem.

Iată cum descrie această perioadă bloggerița și cum reușește să-i facă față:

„3:30 dimineață și nu pot dormi. Abia de am terminat cu bocetul. E și ăsta un proces necesar de a elibera „vasul emoțional”.

În ultimele 6 luni, mi-am schimbat prioritățile. Am renunțat la multe: la obiceiuri anumite, la mâncăruri anumite, la băuturi, la evenimente, la întâlniri spontane, la distracții, toate, care mi-ar încurca să-mi ating scopul.

După părerea mea, am facut un mare progres. Dar de 2 luni, pe cântar am același rezultat. Deși mă simt foarte bine: nu mai am tensiune (presiunea arteriala) ridicată; urc scările la al 15-lea etaj fără să mă sufoc; foarte rar, poate o dată pe săptămână, mai am accese când nu pot respira (dar asta e doar pe fon nervos); îmi place cum revin la haine cu 2-3 mărimi mai mici.

Cu toate acestea, am nevoie de aprecierile altora. Nu a tuturor, dar ale anumitor oameni. După autoizolare, când ne-am întâlnit, prietenele mele (пятьдесят килограммовые) nu au spus nimic. Pe mama când o întreb dacă am slăbit, îmi zice „Mai ai oleacă, ai „leashkele” tare mari!”

Dima mă iubește oricum și fiind alături mereu, nu a văzut diferență drastică. Antrenorii mei, la prima întâlnire offline, nu au spus nimic.

Mare dezamăgire…

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de ᴛᴀɴʏᴀ.ɢᴏɴᴄᴇᴀʀ (@tanya.goncear) pe

Măcar bine că directorul meu, când ne-am întâlnit după 2 luni de #stayhome, a zis doar atât „impressive”.

De ce am plâns totuși? Pentru că aveam nevoie.)) Mă simt responsabilă față de urmăritorii mei. Mulți așteaptă rezultatele mele, iar eu nu le pot arăta la cântar. Am -26kg. Pentru 6 luni se putea și mai mult. Se putea, dacă nu eram în autoizolare.

Am plâns pentru că multe fete îmi spun că sunt motivația de a se apuca și ele de slăbit, iar eu, de partea asta, nu prezint niciun rezultat în ultimele luni.

Am plâns că mi s-a spus sarcastic că eu nu am slăbit, iar alții și câte 10 kg au reușit să dea jos într-o lună.

Desigur, că pot să mă miorlăi în continuare, enumerând cauze de plâns, dar cert este că eu nu cedez, mă accept și continui. Acesta e proiectul meu 2020 – o călătorie mult mai complexă decât mi-am imaginat”.

După cum am scris mai sus, rezultatele Tanyei Goncear sunt impresionante. Ea continuă să-și motiveze urmăritoarele, printre care suntem și noi.

Citește și: 9 cărți despre creier, recomandate de bloggera Tanya Goncear: „Ajută să îți înțelegi corpul, să slăbești și să devii mai sănătos”

Poate este mai ușor atunci când formezi o gașcă împreună cu persoanele care își doresc să slăbească și care se susțin și motivează reciproc. Întreabă-ți prietena dacă vrea să se implice în această luptă împreună cu tine și puneți-vă pe treabă, nu pentru a fi mai suplă și a arăta „mai bine” în fotografii ci pentru a crea o echipă și a te simți minunat!


*Urmărește canalul nostru de Telegram

Pentru mai multe știri din frumusețe și modă urmărește canalul nostru de  Viber – Revista #EAmd Join Revista #EAmd 

WhatsApp – Revista EA

Sursa: Instagram.com