Cunoscută de pe micile ecrane și Instagram, Inessa Voscoboinic este urmărită de peste 27 mii de persoane. Are o viață activă, postează exercițiile fizice pe care le face pentru a se menține în formă, dar și momente din viața de mămică. Pe lânga asta, Inessa este și ambasadoare a mai multor brand-uri din Republica Moldova. Nu ezită să răspundă la curiozitățile urmăritorilor, așa că a acceptat să ne vorbească într-un interviu despre întrebările frecvent primite pe contul ei de Instagram sau Facebook.

Când și cum s-a început cariera ta în jurnalism?

„La 18 ani am fost invitată la un casting pentru funcția de prezentator al știrilor sportive. L-am trecut cu succes și am fost angajată. Învățam atunci în clasa a 12-a, aveam o carieră în dans sportiv în spate”, a spus Inessa.

Care au fost primele ‘greutăți’, dacă le putem numi așa, la televiziune?

„Offf, au fost multe. Atunci Publika Tv încă nu s-a lansat, ne pregăteam intens. Majoritatea specialiștilor care ne instruiau erau din România, știau bine această profesie și aveau multă experiență – deci noi absorbeam practic totul de la ei ca niște bureți – metaforic vorbind. Ne învățau cum se face televiziune și nu a fost deloc ușor!”, a povestit aceasta.

Inessa duce un mod activ de viață, iar acum, jumătate din postările ei pe rețelele sociale, sunt dedicate sportului, exercițiilor sau alimentației.

De unde se trage pasiunea pentru sport?

„Am practicat dans sportiv timp de 13 ani. Dar când am venit la televiziune, am fost nevoită să mă dedic în totalitate noului job și nu a mai rămas timp de sport. Am reluat activitatea sportivă abia după 5 ani, la sala de forță. A fost dragoste de la primul exercițiu”, a declarat zâmbind prezentatoarea.

Pe data de 15 mai 2019, Inessa Voscoboinic a adus pe lume o fetiță perfect sănătoasă, pe care a numit-o Priya. De atunci și-a propus să revină la forma în care era până la sarcină, iar micuța Priya nu a făcut decât să o ajute.

Cum reusești să faci față rolului de mămică, ambasadoare a mai multor brand-uri, dar și să ai timp pentru tine?

„Primele luni eram de nedespărțit. Trebuia să învăț multe lucruri și să mă obișnuiesc cu rolul de mamă. Era doar Priya și nimic nu mai conta. Mai târziu am învățat să-mi aranjez timpul în așa fel încât ambele să fim împăcate și fericite. Am revenit la sala de fitness, am început să-mi programez câte o ședință foto sau orice fel de întâlnire de serviciu pe săptămână. Priya are o bonă „part time” și până la 6 luni, când Priya era alăptată exclusiv la sân, ele mă însoțeau peste tot’’, a mărturisit Inessa.

Înainte ca să fie emisă starea de urgență, familia Inessei a avut planificată o vacanță în Italia, unde au și fost. Inessa povestește despre această călătorie fără a ascunde ceva.

Nu ți-a fost frică să îți planifici o vacanță în Italia pe timpul acestei pandemii?

„În viață tot timpul avem parte de momente în care trebuie să luăm decizii, uneori ușoare, alteori mai puțin. Dacă acestea sunt bune sau nu, nu vom ști de la bun început. Așa a fost și cu călătoria noastră în Italia. A fost programată cu mult timp înainte. Cu o zi înainte de a pleca, ne-am consultat cu medicii familiei care ne asigurau că putem pleca liniștiți, „virusul nu prezintă pericol”, ne spuneau. În Roma totul părea liniștit când am ajuns, nu era nici o carantină. Atracțiile turistice erau deschise, magazinele la fel. Nu am conștientizat de la început cât de serioasă este această pandemie. Abia după ce am revenit a fost mai strict, iar pentru noi stresant un pic. Dar ne-am liniștit, fiind cu toții bine (sănătoși)”, afirmă prezentatoarea.

Când ai înțeles că instagram-ul tău prezintă un interes pentru un număr mai mare de persoane?

„Când am văzut că numărul urmăritorilor crește și am început să primesc foarte multe mesaje. Mulți dintre ei, odată cu trecerea anilor, mi-au devenit adevărați prieteni virtuali. Comunic persoanl cu mulți dintre ei și le împărtășesc din experiența mea. E o plăcere pentru mine să știu că le sunt de folos sau drept inspirație pentru mișcare”, a recunoscut Inessa.

Ce obișnuiești să postezi pentru a-ți ține urmăritorii mereu activi?

„Postez ceea ce trăiesc și nu încerc să țin pe nimeni activ. Era o perioadă când toate postările mele erau despre sport și alimentație, eram dependentă de această temă și o împărtășeam cu comunitatea mea. Apoi despre călătoriile mele și shopping, alte două lucruri care mă fac fericită! Pentru aceste postări aveam un public aparte. Dar cred că apogeul a fost atins în momentul în care am anunțat că sunt însărcinată. Acum pur și simplu împărtășesc momente din viață și mă bucur dacă ele plac urmăritorilor mei”, a evidențiat tânăra mămică.

Autor: Vlada Bîzgu, stagiară.

Foto: Instagram.com