„Am aterizat pe „planeta vinului” în 2014, când am participat în calitate de blogger în Drumul Vinului”, ne dezvăluie Svetlana Matvievici, specialistă în comunicare, cunoscută sub numele Orheianca.eu și mai nou, sommelier cu acte în regulă. „Atunci mi-am descoperit pasiunea pentru „filosofia îmbuteliată” și mi-am dorit să cunosc tot mai mult și mai mult”, a mai dezvăluit aceasta pentru EA.md.

Pe 28 iulie curent, începând cu ora 18:30, Svetlana Matvievici, alături de o bună colegă și prietenă, Carmina Nitescu, la fel de pasionată de lumea parfumată a vinurilor, organizează primul eveniment de degustare de vinuri la București, în noul spațiu al „Hidden – the social space”.

„În 2015 am inițiat proiectul #DescoperaMoldova, în cadrul căruia am organizat mai multe infotripuri pentru bloggeri, vloggeri, fotografi și jurnaliști din România. În unul dintre aceste evenimente a fost invitată și Carmina Nițescu, de acolo a început povestea sa cu vinul. Atât eu, cât și ea am mai organizat diferite degustări până acum, dar niciodată împreună. În 2018 mi-am luat diploma de sommelier și tot în acel an m-am mutat cu traiul la București”, relatează Svetlana.

Degustarea de vinuri va fi cu totul specială și se va desfășura „în orb”. Vor fi prezentate șase vinuri Rosé, trei moldovenești și trei românești, iar, în timp ce invitații vor descoperi o nouă lume de gusturi și arome, sommelierii vor spune povestea din spatele licorilor.

„Dorința de a organiza o degustare la București o aveam încă de când locuiam în Moldova. Chiar planificasem una, dar pandemia ne-a dat planurile peste cap atunci. Prima degustare de la București coincide cu ziua mea de naștere, pe care o voi sărbători pe 23 iulie. De asemenea, am ales să începem cu o degustare de Rosé-uri, pentru că vara este sezonul acestor vinuri. Eu voi spune povestea Rosé-urilor din Moldova, iar Carmina le va prezenta pe cele din România. Ne propunem ca din toamnă să organizăm mai multe evenimente în așa format și sper să atragem cât mai mulți pasionați de vinuri”, conchide Svetlana Matvievici.

Dacă v-am trezit curiozitatea și sunteți tentați să petreceți o seară de vară la o terasă cu umbră și cu un vin bun, atunci găsiți mai multe informații despre degustare, inclusiv programul, pe pagina evenimentului.