Un eveniment sportiv feeric s-a întâmplat astăzi în centrul Chișinăului - Maratonul de Crăciun 2017, a transformat bulevardul central al capitalei într-o pistă de alergare plină cu surprize. Cursa costumată de familie a avut loc pentru cea de-a cincea oară, iar la competiție s-a alăturat și o parte din echipa Interact Media.

Distanța cursei de 3 km a fost parcursă de 1000 de participanți care au adunat cadouri pe traseu. La linia de finiș toți participanții au primit o medalie simbolică în formă de biscuit decorat de Crăciun. Participanții au avut costume inedite, iar cele mai originale au fost premiate. Echipa Interakt și-a pus peruci, căciuli de Moș Crăciun și a luat la cursă și picii familiilor.

Premiul pentru cel mai original costum a fost oferit participantului costumat în prinț, cea mai originală familie a fost desemnată cea în care mama era unicorn, tata – Moș Crăciun, cel mai mare fiu – luptător de sumo și cei mai mici copii erau costumați în alte personaje de poveste, iar cea mai originală companie de prieteni a fost cea costumată în elevii școlii de magie Hogwartz. Au fost premiați și alți participanți cu costume originale, printre care un morcov, un fulgușor și o zână.

Naturalis Maratonul de Crăciun 2017 este o cursă caritabilă, iar o parte din taxa de participare va fi donată lui Nikita Socolov, un băiat de 13 ani care a fost diagnosticat cu paralizie cerebrală și din această cauză nu poate să meargă. Totuși Nikita are șansa să facă primii pași, iar pentru acest lucru are nevoie de o operație costisitoare la picioare. Boxa pentru colectarea banilor a fost amplasată și în preajma scenei pe tot parcursul evenimentului.

Organizatorii Naturalis Maratonul de Crăciun 2017 sunt cel mai popular forum pentru femei Mama.md și organizația social-sportivă Sporter, dar și mai mulți parteneri comerciali.

Foto: Crăciun.md, Irina Ghelbur