Ar fi trebuit să fie o faptă caritabilă, dar s-a transformat într-o tragedie. Potrivit BBC, este vorba despre un ciclist din Marea Britanie, care a murit chiar înainte să încheie un maraton caritabil, după ce a parcurs aproape 1400 de kilometri. 

John Holubjowsky, în vârstă de 58 de ani, din Stoney Stanton, Leicestershire, se afla la doar 45 de kilometri de linia de sosire când a suferit un atac de cord, în 18 iunie. Soția sa, Keeley, a spus că diagnosticul a fost un șoc, deoarece bărbatul nu avea probleme cardiace și îi plăcea să se mențină în formă. 

El a strâns peste 3200 de euro pentru centrul de îngrijiri paliative Loros. Keeley Holubjowsky a spus că soțul ei mergea pe bicicletă în cadrul unui grup organizat pentru a strânge bani pentru operațiuni caritabile. Femeia a spus că a vorbeau la telefon în fiecare zi.

„M-a sunat în fiecare seară, în fiecare dimineață. Am vorbit cu el în dimineața când s-a întâmplat. Eram fericiți pentru că era ultima lui zi și a spus: „abia aștept să ajung la linia de sosire”. I-am urat succes”, a spus Keeley.

Apoi nu a mai sunat-o, femeia a presupus că sărbătorea cu restul grupului. Mai târziu, însă, doi polițiști au venit la ea și i-au spus că soțul ei a murit.

Domnul Holubjowsky se antrena pentru această provocare încă de la Crăciun. Bărbatul este tatăl a doi copii. El a alergat anterior maratoane și semimaratoane, dar a început să meargă cu bicicleta după ce a suferit dureri de genunchi.

Holubjowsky a mai spus: „Îi plăcea să se mențină în formă, să-și mențină greutatea. Părinții lui au murit tineri, așa că îi plăcea să aibă un mod de viață sănătos”.

Sursa: BBC

Distribuie articolul: