Pe 22 iunie, Grădină Botanică din Chișinău a fost asaltată de sute de oameni, adulți și copii care au sărbătorit modul sănătos de viață într-un mod cu totul deosebit. AFIM Healthy Festival este evenimentul organizat de ABC fitness school Moldova și România care și-a propus să cultive dragostea față de mișcare, alimentație sănătoasă și petrecerea timpului în aer liber printre adulți și copii.

„AFIM Healthy Festival e un concept împânzit de multă vreme în mintea mea. Primele ediții au fost mai modeste, însă în acest an ne-am dorit să celebram sănătatea într-o zonă verde, cu aer curăț, să amenajam o zonă pentru copii, să organizăm ateliere de gătit sănătos. Am adus invitați speciali din Slovacia, Italia și România și pe cei mai buni specialiști în materie de nutriție, fitness și psihologie din Republică Moldova. Ne dorim că acest festival să devină o tradiție, una care va reuși să inducă treptat conceptul de a trăi sănătos printre cetățenii țării noastre”, ne-a povestit Elena Ozun, co-fondatorul școlii ABC Fitness School Moldova și organizatoarea evenimentului.

Festivalul a fost împărțit în mai multe zone unde s-au petrecut diferite activități. Pe scenă principală au evoluat specialiștii internaționali în fitness cu antrenamente inovative, la zonă educațională s-au susținut seminarii despre nutriție, mișcare și psihologie. Zonă copiilor a fost dirijată de animatori care au organizat jocuri de echipă, pictură, dans. De asemenea copiii au învățat să pregătească alternative sănătoase ale mâncărurilor preferate în cadrul atelierului de gătit. Zonă de relaxare a fost amenajată pentru cei care și-au dorit să-și reîncarce bateriile și să savureze un smoothie cu gheață în față lacului.

Va invităm să priviți imaginile și să retrăiți aceste emoții. Iar pe cei care nu au reușit să ajungă la festival, îi așteptăm la anul, cu noi zone, noi activități și distracție la maxim!